chronische signalen plan

5 Plan

  1. Samen werken aan signalen, door ze bespreekbaar te maken, te begrijpen en te kunnen aanpakken
  2. Samen werken door observatie om signalen van bijvoorbeeld eenzaamheid te herkennen en te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer chronische klachten toenemen en een persoon meer alleen thuis is.
  3. Samen werken in het meer inzicht krijgen in de oorzaak van de problematiek door het bijhouden van schema’s en het maken van kleine doelen. Door het dagelijks bijhouden van een dagboek en deze bespreekbaar te maken.
  4. Samen werken aan de acceptatie van de chronische problematiek. Hoe kunt u hiermee omgaan? Hoe kunt u dit een plaatsje geven? Wat heeft u hiervoor nodig? Maak een overzicht van moeilijke punten die u tegenhouden om het meer los te laten. Schrijf bij het plan mogelijke oplossingen en wat u graag van andere zou “willen”. Bespreek deze punten met de behandelaar. Door afleiding te gaan zoeken kunt u zaken makkelijker los laten en er anders over denken. Blijf er niet te lang over denken, malen en piekeren dit gaat ten koste van uw gezondheid.
  5. Plan activiteiten die u leuk vind en graag vaak doet. Kijk naar het positieve wat u allemaal nog wel kan en wat goed gaat. Maak een activiteitenplan met 10 verschillende activiteiten die u leuk vind en plan deze zoveel mogelijk in in de week. Gebruik dit plan ook als signalen op lopen.
  6. Zoek steun en begrip bij lotgenoten.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.