chronische problematiek instanties gevolgen

4 Gevolgen

  • Vaak loopt het fout op punten van diagnose of signalen die niet juist worden vastgesteld of waar geen gehoor aan word gegeven. Wanneer dit vaker gebeurt ontwikkeld de persoon weerstand tegen de hulp.
  • Het systeem maakt personen beperkt, doordat er overal wachtlijsten zijn en aanvragen van hulp veel werk kost en lang duurt voor het word opgestart. Hierdoor word het zelfbeeld van de persoon minder. Door de stress hiervan kunnen personen chronische problematiek oplopen zoals psychische klachten.
  • Door chronische problematiek kunnen complexe problematiek ontstaan. Wanneer de problematiek complexer word, worden vaak de echte signalen over het hoofd gezien en word veel hulp gestopt omdat het te complex is.
  • In gesprekken worden vaak belangrijke dingen gezegd, als een persoon deze niet heeft opgeslagen, kan het gevolgen hebben als de persoon het is vergeten is. Het geheugen en de concentratie is vaak lastig met psychische problematiek om vast te houden. Om daarnaast aantekeningen te maken is erg veel gevraagd. Hierdoor komt het voor dat er delen worden gemist. In andere gesprekken word hierop terug gekomen en weet de persoon niet waar het over gaat, maar er worden wel beslissingen op genomen. Hierdoor loopt de persoon achter in de informatie.
  • In de hulpverlening word verwacht dat u hel open praat en alles bespreekt. Hierdoor moet u alles op tafel leggen om de juiste hulp te krijgen. Wanneer een persoon meer gesloten is en niet over wilt praten krijgt de persoon geen hulp bij de problematiek. Of wanneer de problematiek niet duidelijk genoeg verteld is of opgepakt is kan het voor problemen zorgen in het hulp aanbod. Voor een persoon is het heel vervelend om steeds het gehele verhaal te vertellen wanneer er is gewisseld van behandelaar. Een persoon verteld vaker zijn gehele verhaal dan dat de persoon echt word geholpen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.