Burn-out gevolgen

4 Gevolg

  • De persoon met een burn-out zal bij de eerste stress dit nog niet melden bij de werkgever. De stress is al maanden in ontwikkeling voordat de persoon dit meld, eigenlijk is de persoon dan al te laat, maar het word niet opgepakt als een burn-out. Door dat dit niet vanaf dat moment word opgepakt kan het zijn dat de persoon 3/4 jaar met de klachten rond loopt zonder dat er iets aan is gedaan. De eerste signalen zijn stress en onrust, maar deze worden niet herkend als ziek, maar de personen melden zich wel steeds vaker ziek door deze signalen.
  • Als de persoon niet meer kan functioneren op het werk en vaker ziek is, word de persoon door gestuurd naar een arbo arts, hier word dan de diagnose burn-out vastgesteld. De onrust word erkent als probleem, maar de persoon moet zelf aanleren om te gaan met de onrust. Hier heeft de persoon moeite mee, anders had de persoon geen onrust. Door het niet erkennen en behandelen van de signalen worden de klachten erger.
  • Het verminderde eten en het niet komen aan de dagelijkse hoeveelheid vitamine en mineralen zorgt ervoor dat u meer vatbaar bent voor griep en een verminderde weerstand heeft. Door de stress word het immuunsysteem aangetast, hierdoor is de kans groot op ziekte/verkoudheid/hoofdpijnen. Daarnaast heeft de persoon meer last van warmte en koud, hierin is minder balans en de stress zorgt voor hartproblematiek en een verhoogde bloeddruk. Door de stress gaat een persoon minder eten en het eten smaakt niet zoals u gewent bent. De druk van de stress zorgt ervoor dat gedachten te veel worden in uw hoofd waardoor u zich misselijk gaat voelen. Daarnaast kan het zijn dat de persoon vaker een brok in de keel heeft, hierdoor word slikken lastig, waardoor eten lastiger word.
  • Door langdurig onder stress te staan put het lichaam zowel geestelijk als lichamelijk uit. De stress put mensen uit, daarom is vermoeidheid of chronische vermoeidheid een signaal van burn-out. De overgebleven energie is voor het verminderen van de stress, dit gaat automatisch en hierdoor gaat een persoon steeds vaker minder doen. Hierdoor komt bij elke nieuwe stress een extra bui stress, u reageert hevig op nieuwe stress, hierdoor heeft u een verminderde mentale belastbaarheid.
  • Bij al burnout en ptss diagnoses is stress een groot problemen en gaat het oplossen ervan op dezelfde manier. In alle gevallen word er cognitieve therapie aangeboden en zijn yoga oefeningen voor de ontspanning belangrijk. De personen hebben last van overmatige stress, paniek en angst, wat kan leiden tot overbelasting van de spieren en zenuwstelsel. Waardoor deze personen vaker last hebben van kramp, tintelende en knakkende lichaamsdelen. Door de stress zijn de personen over alert, waakzaam. Personen laten vaak vecht/vlucht gedrag zien waardoor ze zich afsluiten van de buitenwereld. Hierdoor vermijden personen prikkels en plaatsen. Alle 3 zijn overgevoelig voor geluid en geur en overgevoelig voor nieuwe stress en hebben last van vele gedachten stromingen en hierdoor slaapproblematiek. Door de stress klachten is het moeilijker een baan vinden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.