Burn-out gedrag

Gedrag

  • Een persoon met stress gerelateerde problematiek heeft meer stress als een persoon zonder stress gerelateerde problematiek. Een dag begint vaak met een stressniveau als een burn-out, daarnaast komt de oplopende stress van de hele dag. De persoon loopt dagelijks aan tegen een maximaal stressniveau. Voor een persoon is het belangrijk om veel te rusten en de spanningen niet te laten door ze van te voren te herkennen. Situatie waar beelden of geluiden zijn die te maken hebben met het trauma roepen vaan flash back op en deze personen spelen dan de gehele gebeurtenis als een film af. Dit kan zijn dat dit dagelijks meerdere keren gebeurt, waardoor de persoon bij elke flash back veel stress ervaart. Hoe meer trauma hoe meer stress de persoon heeft.
  • Een persoon met te veel stress word heel rustig of juist ongelofelijk druk. Het hoofd van de persoon werkt te snel, waardoor het een warboel word van allerlei gedachten. Wanneer er te veel stress is dan gaan alle gedachten in een tornado door het hoofd. Dit maakt dat de persoon juist erg druk is om dat hij te veel onrust krijgt, door de drukte in het hoofd, of de persoon juist rustig word door de te veel stress in het lichaam en nauwelijks kan bewegen. Een wind is de gedachte op normale snelheid zoals bij een persoon zonder PTSS. Een storm is vaak de begin van de dag en hoe meer stress op de dag hoe hoger het oploop naar, mistral, orkaan en tornado. Een persoon met PTSS heeft vaak last van hoofdpijnen die worden veroorzaakt door de hoeveelheid gedachten en trauma’s van de persoon. Daarnaast hoe langer een PTSS aan houd hoe meer krampen en spierpijnen, dit word veroorzaakt door de vele stress in het lichaam.
  • De diagnose zijn bekend met stemmingswisselingen, piekeren en machteloos voelen. De stemmingswisselingen zorgen ervoor dat er geen balans is in de emoties, het piekeren zorgt ervoor dat het hoofd van de persoon erg vol is, de persoon voelt zich machteloos, omdat de stress en onrust niet of weinig veranderd en hierdoor iedere dag op een hoog stress niveau heeft.Vaak komt er meer problematiek bij dan alleen de stress, hierdoor worden de schommelingen in gedrag en emoties groter, gaat de persoon nog meer piekeren en voelt de persoon zich nog meer machteloos.
  • Doordat de personen zich vaak machteloos voelen, zijn ze onzeker, hebben weinig zelfvertrouwen en hebben een laag zelfbeeld. Het niet meer kunnen werken door de stress heeft een grote invloed op de persoon, de kans dat er ontslag door de stress, plaats vind is groot, dit maakt de persoon onzeker.De persoon kan de werkdruk niet aan en krijgt last van een schuldgevoel, het ligt aan mij dat ik niet kan omgaan met de stress. hierdoor krijgt de persoon minder zelfvertrouwen en een verlaagd zelfbeeld van het eigen kunnen. In de diagnose is er problematiek met het geheugen en de concentratie en met vermoeidheid, hierdoor is iets doen sneller al te veel.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.