Burn-out emoties

Emoties

  • Door de stress en onrust heeft de persoon minder balans in het uiten van emoties, zo kan een persoon van het ene op het andere moment is angst/paniek/woede uitbarsten. De huilbuien komen vaak omdat de persoon even niet weet wat te doen met de situatie, uit emoties, is de persoon zo geprikkeld dat het alleen nog kan huilen. De angst komt door de onrust en stress in het lichaam en ook door faalangst om toch te blijven presteren onder de hoge werkdruk, door het niet kunnen presteren, is de kans groot dat de persoon zijn baan verliest, dit geeft angst, stress en paniek en extra veel zorgen. De personen voelen zich somber, omdat de stress van de burn-out veel invloed heeft op het functioneren van de persoon. Door het niet meer op niveau te kunnen presteren voelt een persoon zich vaak somber, daarnaast zorgt de stress voor een negatieve vloed.
  • Personen met stress gerelateerde problematiek zijn gevoeliger voor geluid, het geluid komt vaak harder binnen. Hierdoor kan een klein geluid deze mensen in de stress zetten. Daarnaast is het reukvermogen van iemand met stress gerelateerde problematiek versterkt en ruikt een persoon beter. Personen kunnen erg slecht tegen onverwachte dingen zoals bijvoorbeeld het dicht smijten met deuren of onverwacht een deurbel. Omdat het geluid onverwacht is strikt de persoon, wat prikkels en onrust met zich mee breng wat kan lijden tot extra stress.
  • De stress klachten van de personen word vaak wel gezien, maar word afgedaan als een beetje stress, pas als de persoon op het kookpunt staat word het belangrijk, maar dan is het vaak te laat. Bijvoorbeeld een persoon werkt in een bedrijf en geeft aan dat het stress heeft, dan word er vaak lachwekkend over gedaan en niet serieus genomen. De persoon geeft niet toe aan de te hoge werkdruk, minder werken is minder loon en kans op ontslag, waardoor de persoon steeds meer stress oploopt, dus steeds zieker word.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.