Burenoverlast melding dagboek

Schema

  • De geluidsoverlast kunt u bijhouden in een schema. Neem een schrift waar u zo veel mogelijk details van de overlast in op schrijft en houd dit dagelijks bij. Schrijf voor de lijn de datum en tijd op en achter de kantlijn de overlast die u heeft. Dit maakt het geheel overzichtelijk. Geef duidelijk aan waar de overlast is bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer, zodat u later weet waar de overlast was.
  • Voor de hardheid van de geluiden heeft u een vaste meting nodig bijvoorbeeld van 1 t/m 5 waarvan 1 normaal is en 5 heel luid. Het is belangrijk 1 vaste lijn aan te houden. De kruisjes achter het geluid geven aan hoe hard het geluid is.
  • Vaak bij geluidsoverlast van buren is het makkelijker de geluiden op te schrijven en ze te turven voor een paar minuten. Zet de tijd van start en tijd van stop op en zet zoveel streepjes als de geluiden zijn.
  • Alleen geluidsoverlast op papier is niet voldoen als bewijs. Het is belangrijk regelmatig een opname te maken van de overlast, wat u kunt laten horen aan de woningbouw. Daarnaast kunt u personen vragen of ze met u mee willen luisteren zodat zij kunnen getuigen dat er overlast is.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.