Burenoverlast melding buren

meld de overlast bij uw buren.

 • De eerste melding is bij uw buren door aan te geven dat u last van ze ervaart. Probeer dit zoveel mogelijk op een rustig moment te doen op een rustige manier. Meld het een aantal keren bij uw buren voordat u verder gaat met de volgende stap.
 • Probeer met uw buren een afspraak te maken, zodat u een een geschikt moment het probleem kunt bespreken. Neem de tijd om het gesprek te voeren en het geheel uit te praten.
 • Van welke overlast heeft u last? Hoe vaak is dit? Wanneer is dit en hoe laat? Het probleem kunt u omschrijven aan de hand van voorbeelden bijvoorbeeld op 28-11 om 7.00 smeet u met een deur dit deed u ook op 27-11 en 26-11. Om deze tijd slaap ik nog is het mogelijk om dit niet meer te doen? Dit maak direct duidelijk hoeveel last u heeft van de deuren en dat het vaker voorkomt dan 1 keer.
 • Neem andere mee die de overlast ook hebben gehoord. Maak zoveel mogelijk opname en vraag andere te luisteren, met meerdere staat u sterker. Stuur dit mee met uw melding maak er een screenshot van en bewaar alle meldingen.
 • Ga zo rustig mogelijk het gesprek in, laat u niet te veel lijden door emoties of gevoelens. Wanneer u direct na de overlast het gesprek aangaat zijn beide in emoties, het gesprek loopt dan snel uit de hand en kan tot ruzie lijden. Worden u buren boos naar uw uitleg, probeer zelf zo rustig mogelijk te blijven en rustig te praten, trekt de emotie niet weg, besluit er dan om later erop terug te komen. Praten heeft op dat moment weinig zin.
 • Bedenk hoe u in gesprek blijft met uw buren, ze zullen niet stoppen vandaag of morgen, dus u moet er nog enige tijd naast wonen. Hoe kunt u rustig reageren bij de overlast? Wat heeft u daarvoor nodig?
 • Ga het gesprek aan met de kinderen en vraag waarom ze zo doen. Vaak zijn deze kinderen er niet van gediend dat ze worden aangesproken, vraag eventueel hulp van buren of politie. Probeer het gesprek aan te gaan met de ouders van de kinderen die de overlast veroorzaken en maak het bespreekbaar.
 • Ga bij uw buren na of ze er ook last van hebben en vraag hun een melding te doen. Als 1 persoon alleen een melding maakt word er niks mee gedaan en is er geen prioriteit.
 • Bij burenoverlast is het belangrijk dat u dit zo vroeg mogelijk bespreekbaar maakt. Hoe langer u het gesprek uitstelt hoe moeilijker het gesprek zal verlopen. Door het niet te bespreken maar u wel te irriteren aan het geluid, zorgt u ervoor dat er alleen maar meer spanning ontstaat. Hiervan kunt u lichamelijke klachten krijgen die veel al met stress te maken hebben.
 • laat u niet verleiden om de buren een koekje van eigen deeg te geven. Schreeuwen uw buren, en gaat u dit doen, dan u gezien worden als overlast veroorzaker. Daarnaast maakt u het van kwaad tot erger ze gaan vaker schreeuwen of harder schreeuwen.
 • Blijf niet hangen in wie de schuld is of wie gelijk heeft. Dit doet er niet toe en is niet belang. Het is belangrijker dat de overlast stopt. Zoek samen naar mogelijke oplossingen, manieren om de situatie voor beide te verbeteren. Geef de ander de tijd om over de oplossing na te denken en met een andere oplossing te komen.
 • Geef de buren ook de gelegenheid om hun verhaal te doen, neem serieus wat ze vertellen. De buren kunnen dit anders zien en beleven dan u. Door in gesprek te blijven kunt u beter afstemmen op elkaar.
 • Bedenk u van te voren wat u precies wilt vertellen aan de buren, hoe gaat u het omschrijven? Schrijf het kort en bondig op en neem het mee als richtlijn van het gesprek.
 • Geef u bijvoorbeeld een feestje of weet u dat het wat meer geluid geeft als normaal, geef het goede voorbeeld aan de buren hoe u dit aanpakt, door bijvoorbeeld een briefje in de brievenbus te stoppen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.