Burenoverlast geluidsopname

Opname maken

Om de geluidsoverlast van de bovenburen op te nemen kunt u het beste een videocamera gebruiken, dus niet op de telefoon. Het geluid van een camera word beter opgenomen dan op een telefoon. Op een telefoon is het geluid vaak zachter. Een opname lukt niet altijd even goed. Het kan zijn dat u een aantal keer een opname moet maken om de juiste hoeveelheid geluiden op te nemen. Soms neemt een camera de geluiden niet op ook al heeft u het duidelijk gehoord.

  1. Waar komt de overlast vandaan? Zoek een plek waar u de camera kan neerzetten. Als u de camera vast houd is de opname vaak minder. Een goede plek is om de camera te plaatsen in een deur kozijn, zoals op de afbeelding, bij het raam. Om de geluidsoverlast van bovenburen op te nemen is het belangrijk de camera zo dicht mogelijk tegen het plafond te houden. Door de camera te plaatsen in het kozijn neemt de camera de geluiden beter op, zoals bijvoorbeeld een smijtende deur, is dan beter hoorbaar als dat u met u camera bij de deur staat.
  2. Op welke tijdstippen veroorzaken uw buren overlast? Probeer bij te houden welke momenten dit is en om hoe laat. Zet net iets ervoor de camera al aan, dan is de kans groter dat u een goede opname heeft. Schrijf daarnaast de overlast zo uitgebreid mogelijk op met datum en tijdstip en wat de overlast was.
  3. Zoom met uw camera in tot maximaal voor het beste resultaat. De geluiden worden beter, sneller opgenomen. Door niet in te zoomen kan het zijn dat geluiden niet worden opgenomen.
  4. Zorg voor zo min mogelijk extra geluiden. Wees zelf tijdens de opname stil, zodat er geen bijgeluiden zijn die de geluidsoverlast anders zouden kunnen laten zijn, dus zachter of minder erg. De andere omgevingsgeluiden kunnen worden vergeleken met de overlast, hoe hard het is. Bijvoorbeeld als er een vliegtuig overkomt en de overlast er bovenuit komt.
  5. Laat de camera aan voor 1/2 uur of langer. Vaak zijn dezelfde geluiden later ook. De stukken waar niks gebeurt kunt u later bewerken in een convertor of de belangrijke stukken eruit knippen. Door een langere tijd de camera te laten draaien heeft een goed en duidelijk beeld van de situatie.
  6. De bestanden op uw camera zijn vaak erg groot en omdat ze met een videocamera zijn gemaakt bevatten ze vaak beeld. De bestanden kunt u omzetten naar mp3 dan houd u alleen de audio over en scheelt veel ruimte om het op te slaan. Zet bij de bestandsnaam de datum en tijd van opname, die u terug kunt vinden bij eigenschappen en maak voor elke dag een nieuwe map aan waar u de bestanden in bewaard

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.