Budgetcoach vergoeding

Wie betaald de budgetcoach is er ook een vergoeding mogelijk?

Er is hulp beschikbaar van vrijwilligersorganisatie die u hierbij kunnen helpen, zoals de formulierbrigade of schuldhulpmaatje. Maar u kunt ook een deel of heel vergoed krijgen via uw zorgverzekeraar voor een budgetcoach. Voor het laatste moet uw wel een werknemer zijn en uw werkgever kan dit aanvragen. Het doel is om schuldsanering te voorkomen.

Werkgever

Vanaf 1 januari 2015 is iedere werkgever verplicht om de werkkostenregeling toe te passen en die geldt voor alle vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikking gestelde voorzieningen die tot het loon uit tegenwoordige dienstbetrekking horen.

Meld u bij uw werkgever dat u gebruik wil maken van de regeling.  Ga naar de website van uw zorgverzekeraar en kijk of deze deelneemt hieraan en meld u aan. Binnen ongeveer 1 week krijg u een reactie of u de hulp krijgt.

Via het PGB:

Heeft u een persoonsgebonden budget? Dan zijn er veelal mogelijkheden om de kosten via het PGB vergoed te krijgen. De voorwaarden voor vergoedingen via het PGB zijn terug te vinden op: www.pgb.nl

Via de ziektekostenverzekering:

Steeds meer verzekeringsmaatschappijen zien de resultaten van een coach traject en erkennen en vergoeden dit in een aanvullend verzekeringspakket. Neem voor meer informatie contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Via het UWV:

Afhankelijk van het soort uitkering en gemaakte afspraken met het UWV. Het UWV kan u een budget toe kennen waarmee u het coach traject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Voor meer informatie neemt u contact op met het UWV.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.