Budgetbeheer eruit komen

 1. Breng uw administratie op orde en stop de in een budget map en schulden map. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven in een budgetplan.
 2. Om uw eigen geld te beheren, moet u de budgetbeheer kunnen laten zien dat u zelfstandig goed met het geld kan omgaan en de rekeningen op tijd betaald. Geef duidelijk aan dat u het kunt en uw administratie en eigen boekhouding bijhoud en op orde heeft.
 3. Noteer datum’s van betalingen in uw agenda. Geef in uw agenda aan als u ze heeft betaald. Zet zoveel mogelijk de vaste lasten op automatisch betalen en controleer 1x in de 2 weken of dit is afgeschreven en of de bedragen kloppen.
 4. Orden elke dag de post en werk deze bij. Maak er drie stappen van en gooi weg wat weg kan. Maak de post open en handel wat afgehandeld kan worden direct af. Laat post niet te lang liggen en leg het de overige post op een zichtbare plek zodat u het niet vergeet. Vaste lasten = vaste dag
 5. Vraag een persoon die u vertrouwd u te helpen met uw financiën als u vragen heeft of er problematiek ontstaat. U kunt terecht bij een maatschappelijk werk of de instantie.
 6. maak de vaste lasten een zo klein mogelijk bedrag wat u maandelijks makkelijk kan betalen. Sluit alleen basis abonnementen af, zoals internet, zorgverzekeraar. Hiermee voorkomt u achterstanden. Voorkom schulden en als u schulden heeft zorg dat u ze af betaald. Door het bijhouden van een schulden met overzichten van uw schulden en aflossingen.
 7. Als u al budgetbeheer heeft: Vraag bij uw budgetbeheerder na wat ervoor nodig is om weer zelfstandig met het geld om te gaan. Niet elke budgetbeheerder hanteert de zelfde standaard, het heeft veelal ook te maken met geestelijke vermogen of beperkingen. De budgetbeheerder heeft voor u een plan wanneer u zelfstandig genoeg bent.

Schuldeiser zelf weer regelen. Daarnaast kunt u zelf een brief op stellen voor de schuldeiser waarin u

 • De persoonlijke situatie uitleggen.
 • Dat u druk bezig bent met het opstarten van budgetbeheer. Vanaf wanneer u bent gestart bij budgetbeheer, vanaf deze dag is budgetbeheer verantwoordelijk voor uw schulden en het aflossen.
 • Verwijs de schuldeiser door naar Budgetbeheer zij zijn degene die het contact verder met de schuldeiser moet opnemen en afhandelen. Zet alle contactgegevens van u contactpersonen van budgetbeheer in uw brief.
 • Bewaar een kopie van uw brief aan de schuldeiser in uw schulden map en stuur er 1 naar uw budgetbeheerder.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.