Budgetbeheer betaald rekeningen niet

Toen u onder toezicht werd gesteld voor budgetbeheer heeft u een brief gekregen, met daarin dat u geld nu door budgetbeheer word beheerd.  Van deze brief kunt u een kopie maken en naar de schuldeiser sturen, om aan te tonen dat u niet bij u geld kunt op dit moment.

Schuldeiser zelf weer regelen

Daarnaast kunt u zelf een brief op stellen voor de schuldeiser waarin u,

  • De persoonlijke situatie uitleggen.
  • Dat u druk bezig bent met het opstarten van budgetbeheer. Vanaf wanneer u bent gestart bij budgetbeheer,  vanaf deze dag is  budgetbeheer verantwoordelijk voor uw schulden en het aflossen.
  • Verwijs de schuldeiser door naar Budgetbeheer zij zijn degene die het contact verder met de schuldeiser moet opnemen en afhandelen. Zet alle contactgegevens van u contactpersoon  van budgetbeheer in uw brief.
  • Bewaar een kopie van uw brief aan de schuldeiser in uw schulden map en stuur er 1  naar uw budgetbeheerder.

Het is mogelijk om te wisselen van budgetbeheer. Wanneer uw hoge schulden heeft is het niet verstandig te stoppen. Tenslotte bent u niet voor niks gestart met het zoeken van hulp bij het oplossen van uw schulden.

Helemaal stoppen met budgetbeheer Wanneer u helemaal zou stoppen met budgetbeheer is de kans groot dat de schuldeisers, deurwaarder en incassobureau weer bij u terug komen.  Als u bent gestopt moet u alle schuldeisers zelf bellen en contacten on nieuwe regelingen af te spreken. Wanneer u een nieuwe bewindvoerder of maatschappelijk werk  zoekt kunnen zij u ondersteunen hierbij.

De boete Omdat u nu een boete heeft gekregen van uw zorgverzekering kunt u contact met ze opnemen en de situatie uitleggen. Vraag of het mogelijk is om een betalingsregeling af te spreken.

Aangifte doen? Omdat u niet kan na gaan wat er met u geld is gebeurt kunt aangifte doen bij politie. Door het plotseling veranderen van het computersysteem en niet meer bij u gegevens kunnen lijkt erg op fraude en/of oplichting, Neem zo veel mogelijk bewijs mee van de situatie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.