Budget map

Wat is een budget map?

Een budget map is een onderdeel van een geordende administratie, die geeft u inzichten in uw inkomsten en uitgaven. Door het dagelijks bijhouden van een huishoudboek weet u precies hoeveel u uitgeeft en waar u kunt besparen. Een budget map is een persoonlijke map met daarin alle alle overzichten van plannen die u heeft gemaakt. Zoals het budgetplan, spaarplan en uw dagelijkse huishoudboek.

Waarom maak ik een budget map?

De budget map is een onderdeel voor schuldpreventie en het op orde brengen en houden van uw financiële zaken. De budget map is het financiële onderdeel van uw administratie. Waarmee u het overzicht creëert  van uw inkomsten uitgaven en schulden. Door het aanleggen van de map en het regelmatige bijhouden van de plannen kunt u schulden voorkomen. Door het aanleggen van de map heeft u alle belangrijke papieren bij elkaar en hoeft u niet meer te zoeken naar de laatste plannen en overzichten.

Wie kan er gebruik maken van en budget map?

Iedereen kan een budget map aanmaken. De map is bedoeld om uw administratie en financiële zaken weer op orde te brengen. Om directe overzichten te hebben van inkomsten en uitgave en waar u kunt besparen op de extra uitgaven.

Hoe maakt u een budget map?

Sorteer alle budget plannen en overzichten van uw huishoudboek op datum en plaats deze in uw map. Deze kunt u onderverdelen per jaar. Voor een budget map heeft u een multomap en tabbladen met etiketten nodig. Op de etiketten zet uw de onderdelen van uw map zoals plannen, huishoudboek.

Bewaar alle plannen voor minimaal 1 jaar en maak aan het eind van het jaar een overzicht van alle kosten en uitgaven. Deze kunt u gebruiken om een nieuw budgetplan over spaardoelen vast te stellen.

Wanneer maakt u een budget map?

Een budget map kunt u aanleggen vanaf ongeveer 18 jaar als ze zelf vele kosten krijgen. Hiervoor is het niet nodig en map aan te leggen. Wanneer uw kind kleedgeld krijgt kunt wel een start maken met een map door inkomsten en uitgave in een budgetplan te zetten en deze in deze map te bewaren.

Een budgetplan geeft antwoorden op vragen zoals: Wat zijn de grote kostenposten? Waar kan er bezuinig of verandering plaatst vinden voor meer bestedingsruimte? Wat houd u over aan bestedingsruimte na aftrek van alle vaste laten? Waar geef u te veel geld uit? Wat zijn de grote kosten posten? Kunnen deze door een simpele besparing verminderen? Pas wanneer u 100% weet wat u binnen krijgt weet u pas wat u kunt uitgeven.

Een budgetplan geeft u inzicht in uw financiën. Het budgetplan geeft u in korte tijd een overzicht van u inkomsten en uitgaven. Een budgetplan werkblad kan zijn voor een maand kwartaal of per jaar. Een plan heeft u nodig bij het maken van een begroting voor langere tijd, voor het vaststellen van een spaarbedrag, het vakantiebudget vaststellen en/of schulden en bespaarplan te maken.