Boekenleggers

Wat is het?

Boekenleggers gemaakt met draad en kralen.

Wat u nodig heeft:

Gekleurd draad en gekleurde kralen. 4x 4 kleuren

Zo begint u:

Voorbeeld 1 gekleurde kralen paars groen rood geel.

Stap 1 Maak een vlecht van het draad wat iets langer is dan het boek. De kralen komen hier straks onder dus neem genoeg ruimte.

Stap 2 zet aan de vlecht 4 kralen van elke kleur 1

Stap 3 maak een matje van de kralen door door kraal 1 de draad kraal 2 links door de kraal rechts door de kraal, rechts word links en links rechts.

Voorbeeld 2

Stap 1 Vlecht

Stap 2 Rijg 3 grote kralen aan een draad.

Stap 3 maakt lusjes om deze 3 kralen. Maak een draad aan de vlecht boven de 1st kraal.

Stap 4 schuif de eerste kraal om hoog en leg de draad aan beide kanten van de kraal er om heen. Maak onder de kraal een knoop en doe dit bij alle 3.

Stap 5 Neem een draad voor de linker kant en een aparte voor de rechterkant voor de kleine kraaltjes. Zet de draad vast boven de grote 1ste kraal.

Stap 6 neem een kleine kraal rijg deze aan en haal de draad door de lus aan de zijkant van kraal 1. Zodat er een lusje zit tussen de kraal en het draad. Van boven en tussen door. Neem zo alle kleine kralen.

Voorbeeld 3

Neem een lange draad die 3x het boek is. Maak aan de bovenkant een extra draad met 2 uiteinde. Rijd alle kralen aan. Neem kraal 1 en haal de draad link naar recht en recht naar link en ga zo alle kralen af. Leg het op het boek en maak de uiteinde vast met een knoopje. Deze boeklegger zit om het gehele boek.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.