Bloedprikken

Hoeveel dagen na bloedprikken kun je bellen voor de uitslag? En waarheen moet je bellen? Ik heb bloed laten prikken Bij ziekenhuis/laboratorium.

Meestal is de uitslag binnen 3 of 4 werkdagen binnen, bij standaard bloedtesten zoals algeheel bloedbeeld, nier- en/of leverfuncties, schildklier. Specifieke bloedtesten die bijvoorbeeld op het bacterieel lab, radio isotopen of ander specifiek lab worden gedaan duren langer voor de uitslag bekend is.

Bij het bloedprikken hebben ze aangeven waar u terecht kunt voor de uitslag. Het is afhankelijk waarvoor u bloed bent gaan prikken. De arts die u heeft verwezen voor het bloedprikken krijgt de uitslag. Als u in het ziekenhuis bent geweest voor het bloedprikken kan het langer duren voordat de uitslag bij uw arts bekend is. Dit heeft te maken met wanneer een ziekenhuis de uitslag door stuurt.

U kunt de arts bellen voor de uitslag, meestal geeft de assisen- dit door of er word een afspraak gemaakt. In het gesprek word de uitslag besproken en krijgt u een recept voor medicatie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.