Bijverdienen kind

Mijn dochter heeft in de zomervakantie bijgewerkt. Nu heeft ze meer verdient dan de grens van bijverdienen met een uitkering. Wat zijn de gevolgen?

Met een uitkering mag een kind €4600,- bijverdienen. Doordat u dochter meer heeft verdient, heeft dit gevolgen voor uw uitkering en toeslagen. Het verdiende geld van uw dochter, word opgeteld bij de inkomsten van uw gezin op 1 adres. De uitkering word gekort, met het bedrag dat te veel is verdient. Het bedrag wat verdient is moet u doorgeven aan de uitkeringsinstantie.

De huurtoeslag gaat uit van uw inkomsten die zijn opgegeven en hier word een vast bedrag per maand overgemaakt. Door meer inkomsten te hebben dan u heeft opgegeven kan het zijn dat u een boete krijgt of dat u de huurtoeslag moet terug betalen. Het heeft ook invloed op de huurtoeslag voor een geheel jaar. De inkomsten zijn hoger dus minder huurtoeslag.

Als uw dochter nog geen 18 is en u nog kinderbijslag ontvangt kan het ook gevolgen hiervoor hebben. Ook hier geld een grens wat maximaal kan worden bijverdient. Komt u er boven dan kan het zij dat u een kwartaal niks ontvangt of dat de kinderbijslag word stop gezet.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.