Bewindvoering geen vertrouwen

Stap 1 Hoe is het gekomen dat u uw bewindvoerder niet meer vertrouwd? Bent het niet eens met de regels die zij opgesteld door uw bewindvoerder om uw schulden af te lossen?

  • Dan kunt u in gesprek gaan met u bewindvoerder en proberen of de afspraken gewijzigd kunnen worden. Of in bezwaar gaan tegen het het besluit.
  • Hoe u dit moet doen staat vaak op de achterkant van de brief. Heeft u hierbij ondersteuning nodig dan kunt u maatschappelijk werk of iemand van schuldsanering mee nemen.

Stap 2 Is de bewindvoerder aangewezen door de rechtbank, dan kunt u een klacht indienen bij de kantonrechter die de bewindvoerder aan u heeft toegewezen of BPBI (brancheorganisatie). Bij schuldsanering, budgetbeheer kijk of de schuldhulpverlener is aangesloten NVVK( (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet).

  • Bent u het niet eens met de schuldhulpverlener? Dan kunt u een schriftelijk verzoek indienen voor een andere schuldhulpverlener bij de gemeente of via de rechter..
  • Heeft u al een minnelijk traject gevolgd en is de mislukt? Dan is de reden van het mislukken erg belangrijk, heeft u opnieuw schulden gemaakt of is er te weinig inkomsten om de schulden af te lossen, lees dan het artikel Mislukt minnelijk traject

Stap 3 Fraude/oplichting Wanneer u vermoedens heeft dat het niet klopt door verduistering, fraude, oplichting, probeer zoveel mogelijk bewijs te verzamelen, waarmee u aangifte kunt doen bij de politie. Dit kan u doen door middel van de budget map, schulden map mee te nemen. Dit geld wanneer u zelf een bewindvoerder heeft gezocht.

Stap 4 Andere bewindvoerder Probeer zo snel mogelijk een andere bewindvoerder te vinden die u kan helpen met het oplossen van de schulden en u kan helpen bij bij de problemen met uw oude bewindvoerder.

Stap 5 Komt u er niet uit? Probeer neem advocaat en/of vraag juridisch advies bij het juridisch loket.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.