betalingsregeling behandeling

3 Behandeling

 • Kom uw betaalregeling consequent na en betaal het openstaande bedrag. Wanneer u een paar niet betaald kan de schuldeiser beslag leggen op uw loon en een deurwaarder langs sturen. Maak zodra u weet dat u de rekening niet kunt betalen een afspraak voor een betalingsregeling met de schuldeiser. Zorg dat u zich houd aan de betalingsregeling en betalingsafspraken. Zorg dat u zo snel mogelijk begint met een deel van uw achterstand te betalen. Op uw achterstand komt rente + administratiekosten + incassokosten + eventuele deurwaarder kosten.
 • Wanneer u schulden niet verminderen raad ik aan gebruik te maken van de regeling schuldsanering van de gemeente. Zijn kunnen u ondersteunen om weer uit de schulden te komen en alle contacten te leggen met uw schuldeisers.
 • Heeft u een laag inkomen, dan heeft u een vrij te laten bedrag/beslagvrije voet, alleen boven dit bedrag mogen schuldeisers de schuld op eisen. Ik heb een betalingsregeling afgesloten.
 • Kan ik ook eerder betalen? Neem eerst contact op met het bedrijf voordat u een extra bedrag overmaakt, noteer een extra storting altijd in uw schuldenadministratie.
 1. Uitstel van betaling Als u op dit moment u schuld niet direct kunt betalen kunt u een uitstel van betaling vragen. Hiermee kunt u een schriftelijk verzoek indienen om een maand of 2 later te beginnen met een afbetalingsregeling. De schuldeiser is verplicht uw verzoek binnen 6 weken een antwoord op te geven of uitstel mogelijk is.
  • Wanneer het niet mogelijk is het gehele bedrag maandelijks te betalen kunt u een verzoek bij de schuldeiser doen om uw betalingsregeling aan te passen. Leg hierbij uit hoe uw situatie is en waarom het op dit moment niet lukt het bedrag te betalen. Geef hierbij een goed voorstel hoe u toch denk u schulden te gaan betalen of wanneer u wel kunt betalen.
 2. Wanneer een regeling niet kan worden aangepast.
  • Maatschappelijk werkbudgetcoach Wanneer het niet mogelijk is een wijziging te krijgen in uw afbetalingsregeling kunt u maatschappelijk werk/ budgetcoach inschakelen. Zij kunnen u ondersteunen bij het opstellen van schuldenplan  en een aflossingsplan, om ergere schulden te voorkomen. Waardoor u uw schulden kunt aflossen.
  • Schuldsanering Wanneer het niet mogelijk is af te betalen kunt u een verzoek doen bij de schuldsanering voor ondersteuning. Hiervoor moet u een verzoek indienen bij de rechtbank. Schuldsanering is voor 3 jaar waarin al uw schulden worden afbetaald. De  verwijst u naar een bewindvoerder die voor u ondersteund bij het aflossen van uw schulden. Soms betaald u zelf nog de vaste lasten en andere rekeningen, Het kan ook zijn dat de bewindvoerder dit doet. Vanuit de schuldsanering krijgt u een leefbedrag van 70 euro voor alleenstaande om uw dagelijks boodschappen mee te doen.
 3. Maak een schulden map met alle gegevens en overzichten van uw schulden. Met gegevens van de schuldeisers, bedragen van totale schuld, maand bedrag en aflos bedrag. Lees het artikel schulden map voor meer informatie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.