bestaat er antipsychoticum waar je niet moe van wordt?

Zeker in het begin is het zoeken naar het juiste medicijn en de juiste dosis. Hierdoor kan het voorkomen dat u vaker wisselt van medicijn en dosis. Niet elk medicijn slaat direct aan en niet iedereen reageert hetzelfde op dit medicijn. Er zijn veel verschillende soorten en met verschillende hulp samen stoffen. Als dit de eerste keer is dat u dit medicijn krijgt is het uitzoeken wat past en wat de dosis moet zijn. Krijgt u het vaker dan word er vaak gestart met het medicijn dat u al kreeg.

Van anti psychoticum word u altijd moe of erg duf. Het middel zet de gedachten uit en hierdoor word u erg moe. Het lijkt of u erg moe bent, maar het is een teken dat het medicijn bij u werkt. Door het medicijn kan het zijn dat het u zeker de eerste dagen veel meer slaapt dan anders.

Het medicijn moet eerst gaan werken om u minder vermoeid te voelen, maar als u gewent bent aan het medicijn word vaak de dosis verhoogt en blijft u dus met de vermoeidheid zitten. Als de dosis niet word aangepast komen gedachten en gevoel weer terug. Dit kan de situatie verergeren. Pas nooit zelf u dosis aan.

Het kan wel per medicijn verschillen hoe moe u er van word. Het kan zijn dat een ander merk beter voor u zou werken. Als het medicijn in combinatie met andere medicatie word gebruikt, is het last te bepalen of de vermoeidheid komt van de bijwerking, of van de combinatie, of dat het komt van het loslaten.

Bent u erg vermoeid, maak dit bespreekbaar met uw behandelaar. Vraag om een aanpassing van het de dosis of een andere combinatie van medicijnen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.