besparen samen te werken

De instantie werken meestal los van elkaar als apart bedrijf of organisatie.

Iemand met een bijstandsuitkering heeft schulden en is bekend bij de gemeente. Het is verplicht om u in te schrijven bij het UWV voor het vinden van een baan. Gemeente heeft een sollicitatieplicht, de cliënt moet solliciteren, dit kost veel tijd en levert vaak weinig op. De persoon neemt al deze tijd geen deel aan het arbeidsproces. Hierdoor komt er vaak meer afstand tot te maatschappij en ontstaat er vaak psychische problematiek. Nu word er veelal gesolliciteerd omdat er moet worden gesolliciteerd, dit levert niet het gewenst op.

Als de gemeente een eigen uitzendbureau heeft met vaste bedrijven waar de cliënt tijdelijk of voor langere kan werken, hierdoor blijft de persoon deel nemen aan het arbeidsproces en is de kans groter dat de persoon een andere baan gaat vinden. De cliënt blijft in het ritme van werken en de dagelijkse activiteiten, wat anders veel minder zou zijn.

De cliënt meld zich bij het uitzendbureau als het een uitkering aanvraagt. Vanaf dat moment word de cliënt ingeschreven en kan het een vacature vervullen. Er zijn vele vacature die open staan en er zijn vele mensen met een uitkering die deze banen zouden kunnen doen. Het bedrijf heeft de vacature vervuld, de cliënt heeft een baan, het uitzendbureau houd het overzicht over de gewerkte uren en de gemeente betaald uit eindelijk minder aan een uitkering door dat het proces korter is.

Bij het bedrijf zouden dan opleiding/cursus mogelijk zijn, waardoor de cliënt er beter voor staat. Een soort werken leren met behoud van uitkering. Hierdoor heeft de cliënt direct werkervaring en een opleiding die up to date is en mee verder kan dit geeft nieuwe mogelijkheden.

Dit kan kosten besparen, de cliënt zit niet thuis, door geen baan en het moeten solliciteren en is bezig wat goed is voor de persoon en de kans op psychisch ziek worden verminderd, voor de gemeente en UWV  is het de mogelijkheid om de cliënt eerder uit de uitkering te laten gaan met een goede baan.

Als een persoon schulden heeft, is er een connectie tussen het bedrijf en de klantmanager die het over heeft over de schuld en het aflossen ervan als een stok achter de deur. Zodra een persoon een schuld heeft, word het verwezen naar een budgetcoach. Die de persoon begeleid om weer van de schulden af te komen en deze niet laat oplopen om problematische schulden te voorkomen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.