Besparen op de vaste lasten

Wat is het?

In het artikel vind u manier om op de vaste lasten te besparen.

Wat u nodig heeft:

Zo begint u:

 1. Welke vaste lasten hebben hoge kosten? Aan welke kunt u iets doen? Maak een overzicht van de vaste lasten die u zou kunnen aanpassen of waarop bespaart kan worden door opzeggen of bezuinigen. Maak een overzicht van alle maand en jaar bedragen die uw betaald aan uw vaste lasten. Schrijf achter elke vaste last de nieuwe bedragen die heeft vergelijken met andere aanbieders. Leg de polis en de voorwaarden die u wilt vergelijken naast u. Zo heeft u de oude vaste lasten en polissen bij de hand waardoor het vergelijken een stuk makkelijker en sneller gaan.
 2. Vergelijken van polissen. De vaste lasten kunt u beïnvloeden door uw vaste lasten minimaal 2x per jaar te vergelijken met andere aanbieders. Door met regelmaat uw polissen te vergelijken en kijken of het nog bij uw past. Door overbodige, te veel, betaald u onnodig veel en is de kans groot dat u zich over verzekeren. Pas uw polis aan op de behoefte die past bij uw gezinssituatie.
  1. Op energie door zuinig te zijn en energiebesparende producten te gebruiken. Neem het jaarafschrift van een jaar eerder en pas daar uw maandpremie op aan. Het is verstandig het iets hoger te zetten om met de nieuwe jaarafrekening niet voor verrassingen te komen staan. Controleer of u kunt besparen op je energierekening. Dit kan via de energievergelijker van de Consumentenbond .
  2. Via de zoekmachine kunt u een vergelijkingssite zoeken en uw polissen hier vergelijken.Let wel op dat de polis minimaal het zelfde bied als die u nu heeft, goedkoper wil niet altijd zeggen beter. Lees altijd de algemene voorwaarden en let goed op de kleine lettertjes door voordat u een polis afsluit. Verstandig is om ieder jaar alle vaste lasten opnieuw te vergelijken en eventueel over te stappen. Controleer regelmatig op overbodige abonnementen, zoals van kranten en tijdschriften, dit kost alleen maar geld.
 3. Alles-in-1: internet, digitale televisie en telefonie van één aanbieder is goedkoper dan losse abonnementen. Vergelijk uw abonnementen via 1 van de vele vergelijkingssite dit kan vaak enkele 10tallen euro’s schelen. Abonnementen die u eigenlijk niet gebruikt kunt u opzeggen. Tijdschriften zijn vaak ook online te lezen en vaak gooit u het tijdschrift na een paar keer lezen weg. Dit is zonde van het geld. Dit zelfde tijdschrift is bij bijvoorbeeld de bibliotheek gratis te lezen.
 4. Bijna alle kranten/nieuws zijn online gratis te lezen. Wanneer u een papieren krant heeft  en  u leest deze niet of nauwelijks,  dan word tijd het abonnement op te zeggen. Deel tijdschriften met familie of kennissen. In de bibliotheek zijn vele tijdschriften gratis te lezen. Wilt u een artikel bewaren, maak er dan een kopie van. Bij de huisarts, tandarts,kapper liggen vaak oude tijdschriften, u kunt vragen of u ze mag hebben. Proefabonnement zijn vaak met een leuke actie/korting, vergeet niet naar het proefabonnement op te zeggen.
 5. Gymnastiekoefeningen kunt u ook thuis met de radio aan doen en bespaart al gauw hoge sportschoolkosten. Sportkosten voor aanschaf van sportkleding of contributie kunt u met een laag inkomen aanvragen bij het jeugdsportfonds. Zo kan uw kinderen altijd sporten. Organiseer een hard loop, gym, dans groep en leef u bijvoorbeeld uit in het park op de hoek.
 6. Vraag de toeslagen aan zoals zorg en huurtoeslag.

Het verwachte resultaat:

Door het maken van een bespaarplan op de vaste lasten heeft u meer overzicht in de kosten en welke kosten u moet aanpakken.

Tips:

Voor alle vaste lasten geld

 • Betaal de rekeningen op tijd en voorkom schulden.
 • Zeg het abonnement op tijd op en laat het niet verlopen.
 • Noteer de uiterlijke opzegdatum/verlening in uw agenda.
 • Zegt overbodige/dubbelen abonnementen op.
 • Regelmatig u pakket vergelijken van het abonnement,  misschien is het ergens toch goedkoper.
 • Let bij aanschaf goed op de algemene voorwaarden en de kleine lettertjes.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.