Besparen kapper

Uiteraard is zelf u haar knippen het voordeligst. In dit artikel geef ik u tip en adviezen hoe u kunt besparen op de kapper. Wist u dat u meer dan 130 euro per jaar kunt besparen op de kapper? Hoe? Dat leest u verder in dit artikel.

Vergelijk, lees reviews de kappers bij u in de buurt via het internet.

Door op internet de kappers bij in de buurt op te zoeken en kunt u de kosten vergelijken. Door producten en diensten te vergelijken kunt u besparen op de kosten.

Parkeerkosten

Kijk waar de salon is gelegen. Kan er makkelijk geparkeerd worden? Tegen welk tarief? Bij de kapper bent u zo een uurtje kwijt, met de fiets toch voordeliger?

Service

Loop eerst eens langs de salon en kijk of het er netjes en schoon uitziet, dit zegt vaak veel of de service producten en vakmanschap van de kapper. Wanneer de salon gebruikt maakt van een klantensysteem en/of  een spaarkaart is het vaak voordelig hier ook gebruik van te maken.

Het haren wassen, föhnen is vaak geen extra service van de salon en hiervoor moet u extra betalen. Voordeliger is om dit huis zelf te doen.

Besparen op de producten

In een salon zijn producten over het algemeen veel duurder dan bij de supermarkt of drogist. Op de website van de kapper vind u de prijzenlijsten  en/of producten, zodat u van te voren de prijs kan inplannen.

Een andere manier is om uw producten goedkoop in te kopen is bij de groothandel,  hier kunt u vaak kleine hoeveelheden (10) kopen voor minder dan in de winkel.

Van 1 x per 4 weken naar 1x per 6 weken

Wanneer u normaal 1 x per 4 weken naar de kapper gaat, stel het uit en ga 1 x per 6 weken. Door de 2 weken uit te stellen kunt u 130 euro per jaar besparen.

1 x per 4 weken = 390 euro per jaar, 1 x per 5 weken = 312 euro per jaar. Besparing 78 euro op jaarbasis. 1 x per 6 weken = 260 euro per jaar. Besparing van 130 euro op jaarbasis.

Kappersschool

Kappers hebben in hun opleiding regelmatig modellen nodig. Ook professionele kappers hebben zo nu en dan bijscholingscursus. Vaak kunt u hier naar toe tegen een kleine vergoeding.

Investeren om te besparen

Door een investering van ongeveer 200 euro kunt u een kapperscursus volgen en voortaan het gehele gezin zelf knippen. Zo verdient u de kosten van de kappers cursus weer snel terug.

Op vakantie

Bent u op vakantie in een goedkoper land, ga dan naar de plaatselijke kapper. In sommige landen kost het maar 3 euro.