Besparen GGZ

GGZ de naam word vaak direct verbonden met de GGZ instantie. De GGZ is de instantie waar u moet zijn voor de Geestelijke Gezondheid Zorg. Het viel op dat er weinig websites zijn van GGZ die informatie geven over diagnose, of andere informatie voor de cliënt en naasten. Voor informatie over diagnose of GGZ zaken moet u elders op het web gaan zoeken, hierdoor kan het voorkomen dat u informatie leest die niet betrouwbaar of juist is.

Meestal gaat het alleen over een locatie met persberichten en cursussen. Als de locatie er weinig aandacht aan besteed, is er weinig te vinden op de website. Een locatie die graag informatie deelt is vol van informatie. De informatie die op de verschillende ggz sites’s website staat is veel al het zelfde dus dubbele content.

Wat zou er op een GGZ website moeten staan?

  • Duidelijke informatie wat de GGZ is, waarvoor kan ik daar terecht
  • Duidelijke informatie over de hulp verleners die er werken zoals een functie omschrijving en wanneer kan ik terecht bij wie
  • Duidelijke uitleg wat een behandeling in houd, behandelplan met voorbeelden
  • Duidelijke uitleg over de medicatie die word voor geschreven door GGZ, met let op, symbolen
  • alle locatie van heel Nederland met wat er mogelijk is op de locatie
  • alle diagnose met informatie over de diagnose en het omgaan ermee voor cliënt en naasten
  • alle cursussen en opleidingen die GGZ heeft, voor cliënt en naasten

Bovenstaande informatie is een kwestie van 1 x plaatsen, maar geef veel meer duidelijk en maak het overzichtelijk voor een cliënt. Een cliënt kan niet alle informatie opslaan en/of heeft nog vragen en zoek duidelijkheid. De vragen kunnen worden beantwoord met duidelijkheid op en website waar de cliënt het terug kan lezen of nalezen.

Kosten website

GGZ heeft voor elke gemeente een website dit betekend kosten van de hosting en domeinnaam per website : aantal GGZ websites x € 82,- per website per jaar. Daarnaast zijn er nog de kosten voor het onderhoud van de website en het plaatsen van de artikelen, minimaal 1 persoon per website.

Dit kan veel makkelijker wanneer er 1 domein is van GGZ met alle informatie. Dit levert ook voordelen op zoals de cliënt heeft directe de juiste, betrouwbare informatie. Het is overzichtelijk, duidelijk waar de cliënt moet zijn. Voor de GGZ is er een team nodig die het onderhoud en plaatsen op zich neemt van maximaal 10 personen. De kosten van de website is 1x €82 plus de 10 personen. Minder onderhoud aan de website omdat het maar 1 website is.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.