Behandelplan

1 Wat is het?

Een behandelaar stelt een behandelplan op met daarin de diagnose, voorgeschiedenis, doelen en medicatie. Dit plan word bijgehouden door de behandelaar en af en toe gewijzigd.

Het is belangrijk om een eigen behandelplan op te stellen. De meeste therapieën zijn 1x in de week. Het eigen behandelplan kunt u gebruiken naast het behandelplan van GGZ. De dagen dat u geen hulp heeft van GGZ bent u op uw zelf aangewezen en is het belangrijk de signalen te herkennen.

Wat kan ik er dagelijks aan doen om de klachten en signalen onder controle te houden? Door een plan te maken die op u is afgestemd, door uzelf gemaakt is en word bij gehouden kunt u meer doelgericht werken aan uw klachten en krijgt u een beter inzicht in de oorzaak van de problematiek.

Een eigen behandelplan of een van een behandelaar valt of staat met het herkennen en erkennen van signalen. Zolang deze niet onder de knie zijn is er weinig stabiliteit en kunnen dingen niet voorkomen worden.

Een eigen behandelplan kan worden geschreven voor financiële en psychische problematiek. Een behandelplan kan helpen bij het verminderen van schulden of meer inzicht te krijgen in uw koopgedrag. Bij psychische problematiek kan het klachten verminderen.