Behandelaar

1 Wat is het?

Wat doen de behandelaars? Wanneer u uw behandeling begint krijgt u een hoofdbehandelaar en een persoonlijke behandelaar. Samen maken ze met u een behandelplan. Het ligt aan de organisatie waar u onder behandeling bent, hoe en welke problematiek u heeft, waar een behandeling plaats vind, vaak word de behandeling ambulant geven, maar u kunt ook poliklinisch geholpen worden.

Voor psychische problematiek kunt u naar de GGZ of wel Geestelijk Gezondheid Zorg. De GGZ zorgt voor een behandeling met een verpleegkundige, psycholoog of met een psychiater.

De hoofdbehandelaar De hoofdbehandelaar spreekt u geregeld, dit is nodig, voor het vergoed krijgen van de zorg. In deze gesprekken word de algemene vooruitgang en de aandachtspunten besproken. De hoofdbehandelaar is verantwoordelijk voor het hele behandeltraject. Alleen de hoofdbehandelaar kan medicatie voorschrijven en/of wijzigen en kan alleen een diagnose vaststellen.

De persoonlijk behandelaar De persoonlijk behandelaar spreek u wekelijks, vaak 1x per week 1 uur. De persoonlijk behandelaar is verantwoordelijk voor de uitvoering van het behandelplan, het rapporteren, het aanvragen van en het op orde houden van medicatie. In de gesprekken worden de dagelijkse problematiek besproken en krijgt u handvatten, om de week door te komen en krijgt u huiswerk om die week te oefenen. De persoonlijk behandelaar ambulant let onder andere op uw woonsituatie en de schoonheid ervan, op uw gesteldheid en uw gezondheid, of uw dagelijks goed eet en er voldoende eten is huis is.

Haal een verwijsbrief bij uw huisarts en geeft deze af bij de GGZ. Na 6 weken krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek en daarna krijgt u een gesprek met een psycholoog die na enkele gesprekken een voorlopige diagnose kan geven.

1 uur per week behandeling = 60 minuten per week = Het herkennen, vaststellen en oplossing bedenken voor signalen. Het uitleggen en aanleren omgaan met de diagnose en oplossing bedenken voor het leefbaar houden. Het bieden van psychische hulp bij de problematiek. Het zorgen dat het beter gaat met de persoon door tips en adviezen en bespreken problematiek en de mogelijkheden. Het regelen, zorgen voor, en het op orde houden van medicatie. Daarnaast is 1 afspraak voor het maken van een behandelplan en crisisplan en een ander gesprek voor het vaststellen van de diagnose.

In een volledige jaar zouden 52 behandelingsuren kunnen plaats vinden. De behandelaar heeft ook vrije dagen 21 dagen voor vakantie en 8 vrije dagen door feestdagen. Hierdoor hebben personen 48 behandelingsuren per jaar, dit komt neer op 2 volledige dagen in het jaar.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.