behandelaar plan

5 Plan

  1. Houd een signalen dagboek bij. Voor welke problematiek gaat u naar de GGZ? Wat zijn de signalen ? Wat belemmerd u in het dagelijks leven? Welke signalen zou u graag aanpakken en verbeteren? Wat heeft nodig om triggers te voorkomen?
  2. maak een crisis noodplan en houd u signalen goed in de gaten. Het maakt niet uit of u lichte problematiek heeft zoals beetje stress of zware problematiek zoals chronische complexe PTSS heeft, voor beide staat 1 uur per week, u bent aangewezen voor het grootste deel op de crisisdienst. De persoon staat 24 uur per dag in dienst van de diagnose. De crisisdienst heeft 12 uur per dag dienst. De behandelaar heeft 8 uur per dag dienst. Een persoon is voor meer dan 90% per jaar aangewezen op zich zelf en met de psychische problematiek. Hierdoor komt het dus neer op de schouder van de burger, terwijl deze persoon psychisch problematiek heeft, dit is vragen om verslechtering van de problematiek.
  3. Zorg voor voldoende rust op een dag doen het doen van activiteiten of door het doen van yoga oefeningen. Maak een plan wat u gaat doen bij stress angst of paniek, bedenk 10 activiteiten die u kunt gaan doen als u in deze situatie zit.
  4. Bekijk de problematiek van een positieve kant, wat ging er wel goed vandaag, wat vond u wel leuk om te doen? Door anders naar uw problematiek te kijken krijgt u nieuwe inzichten en nieuwe ideeën, die tot een nieuwe oplossing zouden kunnen leiden. Voor de persoon die net een opname achter de rug heeft is het belangrijk om te luisteren naar de persoon, de persoon heeft heel wat mee gemaakt tijdens de opname en wil hierdoor graag zijn verhaal doen. Voor de persoon is steun en betrokkenheid erg belangrijk. Stel samen een crisis noodplan op en maak samen kleine doelen, zodat het zelfvertrouwen van de persoon groeit.
  5. Vaststellen van de signalen en diagnose en het werken aan verbetering. Door het algemeen schema over te nemen en dagelijks in te vullen, heeft u een duidelijk overzicht van uw problematiek. Houd het algemeen schema, trigger schema voor lange tijd aan. Neem voor u het moment net voor de opname, wat ging er hier niet goed, waar lag het probleem, dit is een goed uitgangspunt om een plan van te maken en dan weet u al u daar weer terug bent dat u ver bent teruggevallen. De overzichten/dagboek die u bijhoud zijn van de overige 6 dagen per week, wat meer inzicht geeft in de problematiek dan de rapportage.
  6. Schijf voor het gesprek een samenvatting van wat u wilt weten en wilt vragen. Herhaal de vragen en uw verhaal een aantal keer voordat u naar het gesprek gaat. Zodat als u zenuwachtig word van start van het gesprek, u makkelijker de draad weer kunt oppakken. Schrijf na het gesprek een korte samenvatting met belangrijke woorden van het gesprek. Bewaar alle medische gegevens en afspraken in een aparte map bij elkaar. Wanneer u een second opinion aanvraagt heeft u deze gegevens nodig. Vraag al uw gegevens op en als u de uitslag krijgt van een onderzoek vraag naar een kopie van de uitslag.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.