Bang voor dieren

Is je kind bang voor een dier?

Vijf procent van de bevolking heeft een angst voor dieren. Met name kinderen ontwikkelen een fobie voor honden. Meestal is dat aangeleerd. Kinderen in de leeftijd van 4 en 10 jaar zijn vaker bang voor dieren en onweer/vuurwerk.

Kinderen die bang zijn voor bepaalde dieren weten vaak niet waarom ze doen zoals ze doen. Leg het gedrag daarom rustig uit.Leer kinderen dat dieren ook een goed humeur kan hebben. Een kat met een dikke staart, een hoge rug en blazen betekent: “Pas op, ik ben boos.” Behaaglijk spinnen betekent: “Ik voel me tevreden.” Laat uw kind filmpjes zien van hoe het gedrag is.

Laat u kind op een afstandje rustig in contact komen. En ga niet over de grens van uw kind heen. Kinderen zijn gemotiveerd om zelf dingen te doen. Dit kunt u stimuleren door ruimte te geven voor oefenen.

Ga niet mee in de angst voor dieren door te zeggen ja uw bent ook bang voor dieren, maar reageer in een vorm van zie hoe leuk die hond aan het spelen is? Door mee te gaan in de angst word de angst alleen maar bevestigd en hierdoor alleen maar erger, wat weer tot paniekbuien kan leiden.

Online opvoedadvies :)

Profielfoto van Online opvoedadvies :)

Over Online opvoedadvies :)

Opvoedadvies helpt ouders met kleine en grote uitdagingen bij het opvoeden van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Maandelijks schrijf ik nieuwe thema's, opvoedtips en veel voorkomende opvoedingsvragen. Wilt u graag een gratis opvoedadvies? Dat kan! Dm uw een vraag en binnen 24 uur ontvangt u een antwoord. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en niets meer missen? volg dan @opvoedtip op het kenniscentrum. Als u blij bent met deze tips wil u deze dan delen via de bedankt knop boven aan het artikel? Dan kunnen ook anderen er hun voordeel mee doen. Dank u wel!

Geef een reactie