Avondvierdaagse lopen met kinderen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind meelopen met de avondvierdaagse? Een avondvierdaagse word vaak vanuit school geregeld. Wanneer u kind in groep 3 zit en rond de 4 jaar is kan uw kind meelopen. Het is dan wel belangrijk dat ze ook de afstand ook kan lopen 4 dagen, dit is afhankelijk per kind of dat kan of niet. Ga een tijdje van de voren de afstand lopen en kijk hoever uw kind komt.

Pas de avondvierdaagse tijden in uw voedingspatroon, eet bijvoorbeeld in de middag warm en in de avond een broodmaaltijd. Dit jaar weer de avondvierdaagse gelopen, maar uw kunt het beter de snoepvierdaagse noemen. Veel ouders geven deze avond snoep en snoepkettingen. Dat kan ook anders.

Bedenk een leuke beloning voor de 4de en laatste dag en neem voor onderweg fruit of liga’s mee. Hierin zit genoeg suiker om de aantal kilometer uit te lopen en is nog gezond ook. Bijvoorbeeld een stuk komkommer of een zakje wortels, dit compenseert meteen een gemiste gezonde maaltijden.

Voorkom blessures door eerst de spieren op te warmen door er heen te gaan lopen of fietsen of door rek en strekoefeningen. Zorg dat uw kind goed passende stevige schoenen draagt met badstof sokken en makkelijk zittende kleding. Dit voorkomt blaren en blessures. Heeft u kind nieuwe schoenen, laat uw kind deze eerst in lopen voordat ze gebruikt worden bij de vierdaagse.

“Het is handig om een rugzak mee te nemen. Daar kan alles in: water, eten, pleisters en een regenjack. Zorg ervoor dat uw kind een poncho bij heeft wanneer erg regen word verspeld. Deze zijn lichter als een regenjas en makkelijk op te bergen in jaszak of kleine tas.

Zorg voor afleiding als kinderen moe worden. Speel onder het lopen een spelletje zoals weet jij nog een woord met een W? Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het begint met een… Bedenk een leuke kreet, yell of een lied niet alleen leuk maar erg motiverend. Kortom, zorg dat u kind op nieuw gemotiveerd word om het laatste stukje te lopen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.