Autisme NL of BE

Om mijn beter voor te bereiden ben ik opzoek naar website’s, België via google , met vragenlijsten over autisme, waar moet ik zoeken?

1 Wat is het?

Een diagnose is vastgesteld in een dsm boek, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, dit is een boek met alle diagnoses die er zijn. Dit boek heeft diverse versies, autisme valt onder dsm 4 endms 5. In dit boek staan de signalen benoemt die bij autisme horen. Het dsm boek word vrijwel in alle landen gebruik als standaard handboek bij psychische problematiek.

Voor een diagnose maakt het niet uit in welk land u woont. Het is niet zo als u de grens over gaat van België naar Nederland dat de autisme anders is of in eens niet zo bestaan, omdat het anders zouden worden vastgesteld.

Het enige wat verschillend kan zijn is de aanpak en de hulp die u krijgt om autisme aan te pakken en ermee te leren omgaan. Dit heeft ook deels te maken met wat er in Nederland word vergoed en in België door de zorgverzekeraar.

5 Plan

  1. Informatie over autisme kunt u vinden via de doorverwijs van deze website, deze links zijn aanbevolen door het kenniscentrum.
  2. Op google kunt u intoetsen autisme test online, dan komt u diverse online vragenlijsten tegen. Bekijk de signalenlijst van autisme (via google autisme) en signalen en bekijk welke signalen u heeft en wat u hiervan erkent.
    1. Voor iemand uit België is niet gebonden aan google.be en de informatie, vele websites zijn.nl met dezelfde informatie over autisme. Vraag meer informatie bij cgg.
    2. Bekijk de website van thuisarts.nl of mind.nl voor meer informatie.
  3. Maak een verslagje wat u wilt gaan vertellen. Welke vragen heeft u? Welke signalen herkent u? Hoe meer u het verslag uit uw zelf verteld hoe beter en duidelijk het vaak is (zoals een spreekbeurt) Houd een dagboek bij en bespreek de uitslag met een arts.