Autisme communicatie

Mensen met autisme hebben vaak moeite met andere om te gaan. In de communicatie kan iemand met een pdd-nos zich helemaal afsluiten. De communicatie gaat met een ass beter en is meer spontaner. Iemand met pdd nos geeft vaak zelf alleen aan wanneer het wilt communiceren. Mensen met een ass vinden het vaak lastig om een gesprek aan te gaan, dit kan komen door een matige taalontwikkeling. Bewaar voldoende fysieke afstand tussen u en het kind, mensen met autisme houden niet van aanraken. Maak zoveel mogelijk fysiek contact, oogcontact en nabijheid vormen vaak afleiding voor kinderen met autisme.

Omdat de communicatie voor uw kind al lastig is, kan u uw kind helpen om autisme te leren begrijpen. Hierbij kunt u letten op de dingen die door beperking niet meer kunnen en wat er voor alternatief is en hoe u hier samen met uw kind het beste mee kan omgaan. Kinderen hebben vaak problemen met het aanvoelen wat andere mensen denken en voelen, en houden hier vaak ook geen rekening mee. Soms kunnen kinderen het wel aanvoelen, maar dan weet het kind geen reactie te geven. Leg elke stap van uw denkproces uit, veel dingen zijn voor een kind met autisme niet vanzelfsprekend. Door het uit te leggen kan het voor uw kind logisch worden waarom het zo moet.

Let op alle manieren waarop ik probeer te communiceren. Voor mensen met autisme is het heel belangrijk dat het duidelijk is wat er word gezegd. Daarnaast is het belangrijk om de tekst kort en bondig aan te bieden.Wees ook kort in opdrachten die u uw kind aanbied. begin met kort kleine opdrachten. Ik denk concreet, dat betekent dat ik heel letterlijk neem, wat er gezegd wordt. Mensen met autisme zien niet het verschil tussen letterlijk en een grapje, ze nemen alles in de communicatie letterlijk. Trigger kinderen met autisme zo min mogelijk, hiervoor zijn kinderen extra gevoelig. Zoals bijvoorbeeld het is jou schuld, zullen bij uw kind ongewenste reacties oproepen.

Begrijpt dubbele boodschappen niet, neemt taal vaak letterlijk. Houdt niet van geklets over ditjes-en-datjes, beperkt communicatie tot de essentie Autisme en PTSS nemen de taal, informatie en gesprekken letterlijk. Een uitleg moet duidelijk en kort zijn, grapjes worden vaak letterlijk opgevat. De persoon gaat er niet vanuit dat het feitelijk anders is, het is zoals het word gezegd. Een dubbele boodschap is verwarrend omdat dit op meerdere manieren kan worden opgepakt en de persoon gaat twijfelen aan de betekenis achter de uitspraak. Door de drukte in het hoofd worden gesprekken moeilijker opgeslagen en daardoor is kort en bondig beter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.