Antidepressiva in het lichaam

Ik ben veel aangekomen van de anti depressiva, ik wil nu afvallen en ben gestopt.

Van anti depressiva staat het bekent dat het de bijwerkingen heeft tot gewichtstoename. Vaak hebben personen ook meer last van eetbuien. De werkzame stof geeft rust, beter eten, of meer stress eetbuien.

De werkzame stof van anti depressiva kan tot enkele weken in het lichaam blijven als u bent gestopt met het medicijn. De stof word afgebroken in de lever.

Herkennen

  • Door alleen te stoppen met anti depressiva veranderd u gewicht niet snel. Om weer op het juiste gewicht te komen is het belangrijk veel te bewegen en gezond te eten en het aantal maaltijden en extra in mate te houden.
  • Het stoppen met anti depressiva geeft net als het starten bijwerkingen, ook hiervan kunt u meer of minder gaan eten.

Plan:

  • Is uw voedingspatroon veranderd? Ben u meer gaan eten? Meer gaan snoepen of snacken? Hoeveel maaltijden eet u? Gezond of ongezond? Hoe vaak in de week? Wat zijn de veranderingen in het voedingspatroon, door hier achter te komen en meer op te gaan letten kunt u het weer terug draaien.
  • Beweeg dagelijks genoeg en iets extra’s, kies een sport of ga een stuk fietsen, door veel te bewegen heeft u meer rust in uw hoofd en valt u af.
  • Zoek een alternatief voor de medicatie om rust te vinden door een hobby of door yoga een ademhalingsoefeningen. Door rust momenten en meer rust in het leven kunt het voedingspatroon makkelijk op orde houden.
  • Maak het afvallen bespreekbaar bij uw behandelaar, vraag tips en adviezen, hoe u dit kunt aanpakken.
  • Drink meer water om het lichaam te zuiveren van de stof waardoor de stof makkelijker word afgebroken.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.