Angst gevolgen

4 gevolgen

 1. Door te piekeren over de angst en de gevolgen is de kans groot op slaapproblematiek en een slaaptekort.
 2. Er is een grote kans op een depressie.
 3. Door angststoornis kunt in de loop ter tijd een trauma oplopen. Hoe vaker de angst voorkomt hoe groter de kans op een trauma wat een PTSS zou kunnen worden.
 4. De personen vermijden vaker plaatsen waar ze zich angstig om minder goed voelen of durven niet meer naar buiten te gaan. Dit kan zorgen op den duur voor een sociaal isolement.
 5. De kans is groot dat de personen zich zelf beperken om de angst niet te hoeven ervaren.

Angstgevoelens en/of paniekaanvallen. Overdreven emotionele reacties waaronder huilbuien en woede-uitbarstingen.

 • Personen met een PTSS hebben vaker lichamelijk klachten zoals hoofdpijnen of pijn in de spieren. Dit kan invloed hebben op de hersenen en op het zenuwstelsel. Vaak hebben de personen door de stress veel last van rugpijnen en pijn in de spieren.
 • Soms weet de persoon niet wat hij doet als hij bijvoorbeeld in een herbeleving is. De persoon is met zijn gehele gedachten zijn bij het trauma en de persoon beleeft de situatie op nieuw. Een persoon kan dan erg schrikken als u de persoon aanraakt en hierdoor boos reageren. Vaak blijft de persoon op de plek waar hij is, waardoor dit geen gevaar op levert.
 • Een persoon maakt zich meer zorgen en sneller druk over kleinere problemen. Door grote problemen kan een persoon in een bui raken of de situatie niet meer overzien. Dit kan ook bij onverwachte zaken. Het lichaam heeft een combinatie van stress, onrust en angst, hierdoor is de persoon vaak rusteloos en gespannen en weet niet hoe het kan ontspannen er is geen rust te vinden.
 • Een persoon met PTSS schrikt snel van harde en onverwachte geluiden. Deze schik kan zorgen voor angst of paniek aanvallen.De personen hebben vaak moeite met slapen door de nachtmerries die ze gaan krijgen of door de gedachten die niet willen stoppen.
 • Personen geven vaker aan buitenadem of benauwd te zijn.Door angst in situaties kunnen personen plekken, plaatsen en personen gaan mijden. De persoon voelt zich niet fijn en loopt weg of komt er nooit meer.
 • Iemand met een PTSS heeft dagelijks een strijd met de signalen van angst, stress, last van harde geluiden en slaapproblemen. Een probeert altijd zoveel mogelijk ‘normaal’ te doen, dat het voor een ander niet zichtbaar is. Maar dit is voor de persoon erg lastig, omdat het vaak een opstapeling is van signalen en trauma herinneringen of herbelevingen op een dag. Een persoon heeft vaak meer last van het eigen gedrag dan een ander, ook al dit tot uiting komt in boosheid, dan voelt de persoon zich daarna vaak verdrietig of somber.Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.