PTSS Alertheid

1 wat is het

Voor personen met PTSS is er altijd een vorm van alertheid actief. Door een dagelijkse situatie kan deze groter worden. Een trauma wat is opgelopen kan ervoor zorgen dat u extra alert bent op de omgeving. Meestal neemt dit na een maand na het oplopen van het trauma weer af. Maar bij een PTSS is dit blijvend.

Voor een persoon met PTSS kan het erg lastig zijn om controle te hebben en te houden op de alertheid, om er minder last van te hebben op een dag. Dit komt vaak door gedachten, trauma’s, triggers en andere zaken die op een dag spelen. Het extra alert zijn op de omgeving heeft te maken dat het lichaam in een verhoogde staat van bewustzijn is. Vaak is dit om situatie te voorkomen.

De persoon hoort vaak kleine geluiden, die andere niet zouden opmerken, als ze niet actief luisteren. De oren zijn een soort van radar die op zoek gaan naar geluiden. Om een veilige omgeving te creëren , waar geen gevaar is en direct te kunnen reageren als dit wel het geval is. Personen hebben vaak ook last van oorsuizen, de piepjes, zoemen word na de hand de alertheid heviger tot stekende oorpijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.