Algemeen schema

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Gedachten Heeft u veel negatieve gedachten? Loopt u veel te piekeren? Van welke gedachten heeft u last, wat maakt het dat deze zo erg zijn? Welks cijfer zou u de gedachten geven? Waarom vind u het dit getal en niet 1 hoger of 1 lager, wat is het verschil? Wat is ervoor nodig om dit getal te verhogen? Zorg dagelijks voor ontspanning en schrijf dagelijks al uw gedachten op.

Continue reading “Algemeen schema”

Read more...

Trigger

Wat is het?

Iedereen heeft trigger en soms heeft iemand er vaak last van en soms minder. De meeste zullen trigger wel herkennen bij een driftbui van een peuter omdat hij iets niet mocht. De trigger is dan dan dat het kind iets niet mag en het daarom op een gillen zet. Een trigger is vaak een ding of een geur wat u tot waanzin kan lijden. Maar het kan bijvoorbeeld ook een gat in uw hand zijn, doordat het geld is gestort wilt u het zo snel mogelijk uitgeven. De trigger is dan dat u zich niet kunt beheersen. Dit zorgt ervoor dat u de situatie niet onder controle heeft. Dit is voor zowel kinderen als volwassen. Continue reading “Trigger”

Read more...

3A

Wat is het?

3A =  Aandacht  Alert, Actie,

Een signaal of een probleem is in te delen in die opties namelijk aandacht, alert en actie. Door op de juiste tijd de juiste keuze te maken, kunt u buien en overprikkeling voorkomen. Door voldoende aandacht te besteden aan de signalen, leert u deze kennen en herkennen, waardoor de signalen meer opvallen en uw meer alert ben op de signalen. Hierdoor weet u sneller welke actie u moet nemen als het nodig is, omdat dit een vast patroon word. Continue reading “3A”

Read more...

4b

Wat is het? 4B = Blij, Bang, Boos, Bedroefd. Er zijn 4 soorten emoties, blij, boos, bang en bedroeft of wel de 4b’s.  Neem het 4b en 5g schema over en houd deze voor een week bij.  Welke punten hebben extra aandacht nodig? Welke punten gaat u aanpakken? Kies minimaal 2 punten die u gaat aanpakken, […]

Read more...

5G

Wat is het? 5G =  Gebeurtenis, Gevoel,  Gedachten, Gedrag,  Gevolg. De gevoelens worden weergegeven in het 5g schema, gebeurtenis, gedrag, gevoel, gedachten, gevolg. Door deze 5 punten te benoemen bij stress, Wat is er gebeurt? Wat was het gedrag van u? Wat was u gevoel op dat moment? Waar dacht u aan op dat moment? […]

Read more...