Een huishoudboek bijhouden met een app

Een huishoudboek bijhouden met een app Wat is het voordeel van een digitaal huishoudboek? Een huishoudboek bijhouden met een app komt tegenwoordig vaak voor. Er zijn zowel gratis als betaalde app’s. Door het gebruik van een app heeft u vele mogelijkheden om een overzicht te maken en bij te houden van uw financiële situatie. Vele […]

Read more...

Financiële opvoeding

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

1/3 van de ouder, vindt het leren omgaan met geld, een taak van school vind, maar 98% van de ouders vind het hun eigen verantwoordelijk voor de financiële opvoeding van hun kind te zorgen. Vanaf 6 jaar krijgen vele kinderen al zakgeld, op de basisschool krijgt 70% van de kinderen zakgeld, op de middelbare school is dat 88% en twee op de vijf scholieren (41%) krijgt kleedgeld.

Continue reading “Financiële opvoeding”

Read more...

Huishoudboek

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Het huishoudgeld is het bedrag wat overblijft na het opstellen van uw budgetplan. De vaste lasten zijn dan al betaald, een overzicht kunt u maken met het budgetplan werkblad. Een ander woord voor huishoudgeld is ook wel leefgeld. Zoals het woord het al zegt moet van dit bedrag alles in het huishouden en verzorging gekocht worden. Hoewel iedereen daar weer een andere invulling aan kan geven worden de volgende kosten tot de huishoudelijke uitgaven gerekend: Eten en drinken, Huisdieren, Roken, Bloemen, cadeaus, speelgoed, tijdschriften/kranten, Persoonlijke verzorging (kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure), Verzorgingsartikelen (drogist, parfumerie), Dagje uit. Continue reading “Huishoudboek”

Read more...

budgetplan

Wat is een budgetplan?

Het budgetplan geeft u in korte tijd een overzicht van u inkomsten en uitgaven. Een plan kan zijn voor een maand kwartaal of per jaar.  Een plan heeft u nodig bij het maken van een begroting voor langere tijd, voor het vaststellen van een spaarbedrag, het vakantiebudget vaststellen en/of schulden en bespaarplan te maken.

Om uw financiële overzicht te behouden, om grip te houden op uw uitgaven patroon, om te controleren of uw spaar, bespaar en/of schuldenplan moet worden aangepast, om schulden te voorkomen. Continue reading “budgetplan”

Read more...