Steeds meer mensen verliezen overzicht financiën door online rekeningen

Steeds meer mensen vinden het lastig om de financiële administratie online bij te houden en het overzicht te hebben over afgesloten abonnementen. Veel mensen vinden het lastig om het overzicht te houden online rekeningen. De doelgroepen die dit lastig vinden zijn vaak de jongeren en ouderen. Vaak is het verwarrend dat waar een rekening moet […]

Read more...

Bewaarplicht

Ben ik verplicht mijn administratie te bewaren? Voor de particuliere administratie bestaat geen wettelijk bewaarplicht, voor bedrijven wel. Maar eigenlijk bestaat er wel degelijk een bewaarplicht voor de particuliere administratie. Het is niet dat u zomaar alle papieren kunt weggooien. Bijvoorbeeld kan de belastingdienst kan tot 5 jaar terug bankafschriften en loonstroken van u vragen […]

Read more...

administratie

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Zitten u mappen zo overvol en blijft u zoeken naar het juiste papier? Hoeveel tijd zou het u opleveren wanneer u gehele administratie op uw computer staat? Een overvolle mail, wat moet ik er mee!! Er zijn alle vele artikelen geschreven over opruimen van uw mailbox. Het is eigenlijk heel simpel om er weer orde in aan te brengen. Vergeet de chaos en maak vandaag nog de start om uw overvolle mailbox op te ruimen en opnieuw te organiseren. Zorg ervoor dat u de mailbox bijhoud en niet weer laat oplopen, de troep kost u meer tijd dan het dagelijks bijhouden.

Continue reading “administratie”

Read more...

polis map

Wat is de polis map?

De polis map is een map om orde en overzicht te brengen in uw verzekeringen en andere polissen. Door uw administratie te bewaren in een map heeft u direct alle polisnummers, referentienummers en contact gegevens van bijvoorbeeld de verzekeringen bij elkaar en kunt u direct contact opnemen bij  problemen.

Wat zit er in een polis map?

Een gedigitaliseerde polis map bestaat uit een map met daarin of sub mappen gesorteerd op polisonderdeel en jaartal. Scan en/of download de polissen en algemene voorwaarden in en sla deze op in de juiste map, om het gehele overzicht te bewaren op uw usb stick.

Met een aparte overzichtspagina van uw polisnummer en de daarbij behorende bedrijven., heeft u in een oogopslag alle nummer bij elkaar heeft en hoeft u niet alle polissen apart te openen. Continue reading “polis map”

Read more...

schulden administratie

Hoe bewaar ik mijn schulden administratie?

Er zijn vele mensen die de administratie bewaren in de beroemde schoenendoos. Goed, om te horen dat u het probleem met uw administratie wilt gaan aanpakken.

Nadelen van de administratie in een schoendoos bewaren.

Het is niet verstandig om het te bewaren in een schoenendoos. Door u administratie zo te bewaren bent u al gelange tijd het overzicht kwijt in uw administratie en waarschijnlijk u financiële zaken ook.

Door de gehele administratie in 1 doos te doen, verliest u het gehele overzicht, belangrijke papieren is lang zoeken en misschien niet te vinden. Belangrijke afspraken loopt u mis,rekeningen worden makkelijker vergeten en/of niet betaald. Continue reading “schulden administratie”

Read more...