5w = Wie, wat, waar, wanneer, waarom

De 5w = Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hierbij hoort ook de vraag hoe.

5W

 1. Waarom
  1. Omschrijving: Zijn er dingen die u lastig vind, waar u anders mee omgaat dan een week geleden? Door het herkennen en erkennen van signalen, kunt u er achter komen of wel of niet hulp nodig heeft. Door het zoeken naar problemen en/of signalen en extra aandacht te besteden aan zaken die anders zijn kunt u de waarom vraag beantwoorden. Een vast gestelde diagnose kan u helpen bij het vinden van een juiste behandeling om klachten te verminderen.
  2. Doel: Het vinden van de trigger achter signalen
  3. Vragen: Waarom heb ik hulp nodig? Welke problemen zijn er? Waarom blijven signalen prikkelen? Waarom een diagnose?
 2. Wie
  1. Omschrijving: Wanneer u een diagnose heeft gekregen of wanneer er problemen zijn is het fijn wanneer persoon u kan bijstaan en ondersteunen hierbij. Door het maken van een overzicht van personen die voor u belangrijk zijn en er achter te schrijven wat de personen voor u kunnen betekenen en in welke situatie, heeft een overzicht die u kan helpen bij situaties, buien en in geval van nood.
  2. Doel: Overzicht van personen die u kunnen bij staan
  3. Vragen: Wie kan mijn helpen? Wie kan wat voor mij doen?
 3. Wat
  1. Omschrijving: Door achter de trigger van het probleem te komen kunt zich afvragen wat u nodig heeft om een doel te bereiken of om signalen te verminderen. Wanneer u stress heeft hoe voelt u zich dan, voelt uw lichaam volg spanning aan of kan het niet meer de rust vinden, door het gevoel te herkennen en erkennen kunt u het gevoel eerder aanpakken door dat u het eerder herkent.
  2. Door het maken van het afleidingsschema kunt u, u zelf aanleren om anders naar een situatie te kijken en door het zoeken van afleiding kunt u gedachten, emoties of gevoel veranderen. Door het dagelijks oefenen van yoga oefeningen of ademhalingsoefeningen kunt u buien, signalen, gedachten veranderen, waardoor u dagelijks meer rust ervaart.
  3. Doel: Overzicht van punten die kunnen helpen bij mindere dagen.
  4. Vragen: Wat kan u helpen? Hoe kunt u stress verminderen, wat is hiervoor nodig? Wat is uw gevoel bij stress?
 4. Waar
  1. Omschrijving: Wanneer u weet welke hulp nodig is kunt opzoek gaan naar een plek waar u de hulp kunt krijgen.  Aan welke verwachtingen moet u hulp voldoen? Maak een overzicht van de belangrijke punten, waar volgens u goede hulp aan moet voldoen. Ga op internet opzoek naar hulp die hier het dichtste bij komt.
  2. Doel: Het vinden van juiste hulp
  3. Vragen:  Waar kan ik hulp vinden?
 5. Wanneer
  1. Omschrijving: Afhankelijk van de ernst van het probleem kunt u een inschatting maken van hoe snel hulp nodig is. Hoe eerder u problemen aanpakt hoe eerder een oplossing kunt vinden en kunt werken aan het verbeteren.
  2. Doel: Het voorbereiden en plannen van hulp
  3. Vragen: Wanneer kan ik geholpen worden? Wanneer wilt u beginnen met het starten van hulp zoeken en met de hulp beginnen?
 6. Hoe
  1. Omschrijving: voor het vinden van de juiste hulp heeft u de signalen nodig waar u last van heeft en de trigger achter het probleem. Ga op het internet opzoek naar de mogelijkheden die u heeft voor de signalen die u opvallen. Een behandeling is op verschillende manieren bijvoorbeeld ambulant of in het ziekenhuis. Door te kijken wat bij u het beste past en door de opties af te wegen door de voor en nadelen te benoemen kunt u erachter komen welke hulp er het beste past, waar u zich het beste geholpen voelt en wat het beste aansluit bij u wensen.
  2. Doel: Het vinden van hulp
  3. Vragen: Hoe ga ik de hulp krijgen? Wat is er voor nodig om de hulp te krijgen? Hoe kan ik klachten of signalen verminderen? Hoe zou een ideale behandeling eruit zien.

👤

E-GGZ & E-CGG Soebar
Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.
Geplaatst in 5W