3D = Doel Direct Doen

3D Doel Direct Doen.

Het 3D overzicht bestaat uit 3 punten voor het maken en behalen van doelen. Door het maken van doelen kunt u veel problematiek oplossen, van kleine problematiek tot grote problematiek.

3d

 1. Doel
  1. Omschrijving: Door het maken maken van kleine doelen kunt u grote resultaten bereiken. Begin met het maken van kleine doelen en bouw deze steeds verder uit. Begin met een doel van een dag, daarna een doel voor een week, daarna een doel voor een maand en zo verder. Zo houd u het overzicht over uw doel en zet u steeds kleine stappen tot het bereiken van grotere doel, hierdoor heeft u direct resultaat bij het behalen van u doel op dag 1, dit zorgt voor meer motivatie voor het bereiken van andere doelen.
  2. Resultaten die dagelijks worden behaald geven vaak meer motivatie dan doen doel die u op de lange termijn heeft, dit komt omdat dagelijkse doelen direct resultaat heeft en u direct kunt zien en merken dat een doel is behaald. Een doel op de lange termijn is lastiger omdat het vooruit is en langer duurt dan is het belangrijk om goed gemotiveerd te blijven. Stel u de vraag waarom na het maken van een doel. Door de vraag te beantwoorden en deze te noteren kunt u in lastige momenten u doel erbij nemen met u reden, dit geeft u net de motivatie die u nodig heeft.
  3. Doel: Het maken van een doel en het onderzoeken van de reden van uw doel
  4. Vragen: Waarom maak ik een doel? Hoe maak ik een doel? Wat wil ik vandaag hebben bereikt? Welk doel maak ik voor vandaag? Als ik mij doel … heb behaald, en ga ik …. doen, daarna start ik op … met mijn nieuwe doel en dit word …. Waarom wil ik mijn doel bereiken? Wat zijn de voordelen van het bereiken van het doel.
 2. Direct
  1. Omschrijving: Hoe eerder u begint met een doel, hoe eerder u het doel heeft bereikt.Door direct te starten met het maken van een doel, kunt uw problematiek herkennen en erkennen, de signalen opvangen en kunt u door middel van het doel het probleem oplossen.  Door het dagelijks bijhouden van schema’s en overzichten kunt u een doel bereiken en het overzicht houden over doel die u nog wilt bereiken en heeft bereikt. Door het overzichtelijk te houden welke doelen u nog wilt behalen kunt u zien hoe ver u al bent met het behalen van het doel en wat u nog nodig heeft u doel te bereiken.door het plannen van tijd voor het bewust actief bezig zijn met uw doel kunt u sneller resultaat krijgen. De bereikte doelen kunt u bijhouden voor de lastige momenten om op terug te vallen, toen kon ik het ook, dus nu ook. Door u doel direct aan te pakken heeft u binnen de korstte keren resultaat. Door het doel steeds vooruit te schuiven, zal uw het doel niet bereiken.
  2. Doel:  Het bijhouden van overzichten en het vermijden van uitstellen.
  3. Vragen: Welk doel kan ik direct mee beginnen? Ik start op .. met het bereiken van mijn doel. Welke doelen wil ik vandaag bereikt hebben? Welke doelen wil ik volgende maand bereikt hebben? Welke doelen wil ik volgend jaar bereik hebben?
 3. Doen
  1. Omschrijving: Door het plannen van uw doel en het maken van een schema voor u doel krijgt u een overzicht van de nog te behalen doelen en weet u wat u nodig heeft om een doel te bereiken. De tijd die u ervoor neemt  en de tijd die u bezig bent met u doel, bepalen hoe lang u erover doet om een doel te behalen. Door het dagelijks in te plannen en er dagelijks bewust mee bezig te zijn kunt u een nieuw ritme aanleren en zal het doelen stellen en maken van  doelen en het behalen van doelen makkelijker gaan. 
  2. Doel: Het plannen van het doel en het onderzoeken van de mogelijke hulpmiddelen.  
  3. Vragen: Wanneer start ik? Ik heb mijn als doel gesteld …. Ik wil volgende week … bereik hebben. Hoeveel tijd wilt u deze week besteden aan uw doel? Wat heeft u nodig om uw doel te bereiken? Door …. te gebruiken/te lezen kan ik mijn doel bereiken. Ik ga mijn doel behalen door …
Geplaatst in 3D

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.