Pasta puttanesca

FODMAPARM en GLUTENVRIJ: PASTA PUTTANESCA voor 2 pers: Verwijder de pitjes van een groen of rood pepertje en snijd fijn.Hak 4 ansjovisfilets grof. Verhit een lepel olijfolie en fruit het pepertje. Voeg de ansjovis toe, roer goed. Voeg 1 el kappertjes en 1 blik tomatenblokjes (400 g) toe.

Groente pannenkoek

GROENTENPANNENKOEK Weet je niet wat je moet eten vanavond? Probeer eens een groentenpannenkoek! Maak je pannenkoekenbeslag zoals je gewend bent. Trek je groente la open en haal alles eruit. Paprika, prei, ui, tomaat, champignons, spinazie, alles kan! Snijd alle groente fijn en roer door het beslag. Bak de pannenkoeken op matig vuur aan beide kanten mooi bruin en klaar is je supergezonde pannenkoek! Door alle groenten die erin zitten, krijg je in één keer heel veel vezels binnen waardoor je ook sneller verzadigd bent en aan één pannenkoek waarschijnlijk al genoeg hebt. Zo kun je op een verantwoorde manier lekker Lees het gehele artikel →

Linzen kwark overschotel

LINZEN KWARK OVENSCHOTEL Als je aan vegetarisch denkt, denk je snel aan tofu, vegaburger, falafel, Quorn, Valess… Geloof me, ik heb van dit alles nog nooit een hap gehad, maar toch eten wij minstens 3 x per week vegetarisch. Bijvoorbeeld deze linzen kwark ovenschotel: Wat heb je nodig voor 3-4 personen (bij grotere eters kun je de dubbele hoeveelheid maken):

Spiraal aardappel

Een gebakken aardappel, maar dan net even anders! Niet zoveel werk en het resultaat mag er zijn. Lekkerrrrr…!! 1. Steek een lange spies door de aardappel. 2. Snijd de aardappel als een spiraal in smalle plakjes. 3. Trek de spiraalvormige aardappel voorzichtig uit elkaar. 4. Hang hem in een ovenschaal en besprenkel met olie. 5. Bak de aardappel spiraal ongeveer een half uurtje op +/- 200 ° C. Let goed op dat hij niet aanbrand! Smakelijk!!

tajine

Dit tajine recept kreeg ik toegestuurd door een klant. Heerlijk en makkelijk, ik kreeg er echt al een vakantiegevoel van!! ???? Nogmaals Dankjewel voor het delen :-) RECEPT: (voor 5 personen heb ik de dubbele hoeveelheid gemaakt)

Pasta aglioolio met verse kruiden

Geen zin in t r a d i t i o n e l e pasta of spaghetti? Maak dan eens Spaghetti / pasta A g l i o O l i o met verse kruiden! Voor 4-5 personen: 300 gram volkoren pasta (spaghetti, vlindertjes… ) 3 tenen knoflook 1 bakje platte peterselie (20 gram) 1 bakje basilicum (15 gram) 75 gram geraspte kaas olijfolie Kook de pasta zoals je gewend bent en giet af. Snijd ondertussen de knoflook, de peterselie en het basilicum fijn. Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op Lees het gehele artikel →

Burger met mangosalsa

KEIGAVE BURGER MET MANGOSALSA Voor 4 personen: 1 rijpe mango, 4 blaadjes koriander, druivenpit- of notenolie, 400g rundergehakt (of 200g kalfsgehakt mengen met 200g americain natuur), 1 ei, 3el paneermeel, paar sprieten bieslook fijngeknipt, 4 waldkornbroodjes, 4 blaadjes ijsbergsla, 2 pruimtomaten Snijd de mango in kleine blokjes en schep ze in een kom met de koriander, peper en olie. Doe het gehakt in een kom en kneed er het ei, bieslook en panko of paneermeel door. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en rol er balletjes van. Druk ze op een snijplank plat tot hamburgers van 3cm dik. Verhit Lees het gehele artikel →