R

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Reflexintegratie ‘Hoe herken ik nu eigenlijk die reflexen?’ Deze vraag wordt me vaak gesteld. Het wordt tijd dat ik die vraag nu ook maar eens in een serie blogs ga beantwoorden. Lees het gehele artikel →
Reflexintegratie (MNRI) in relatie tot sport ADHD/ADD/focusproblemen of een onrijp zenuwstelsel ? Het positieve effect van MNRI op sportbeoefening op hoog niveau (en tegelijkertijd op de schoolprestaties).

Babinski Reflex De Babinski Reflex is een voetzoolreflex die vernoemd is naar neuroloog Joseph Babinski. Door bij een baby langs de buitenkant van de voetzool te strijken, reageren de tenen door naar boven te krullen. Wanneer het kind gaat tijgeren wordt de Babinski Reflex gebruikt, door de tenen in de grond te zetten en te duwen met de voeten.

De Bauer Crawling reflex De Bauer crawling reflex onder de loep; Hoe niet kruipen kan leiden tot leerproblemen als dyslexie/dyscalculie en beelddenken, kenmerken van diverse diagnoses, stagnatie in de emotionele ontwikkeling, problemen met informatieverwerking (zowel auditief als visueel), onthouden/opslaan van informatie, coördineren van bewegingen, geweldadigheid, frustratie, impulsief (koop)gedrag en emotieregulatie.

De Core Tendon Guard De Core Tendon Guard (Kern Pees Bescherming Reflex) uitgelicht: Hoe jouw lichaamshouding bepaalde “karakter- trekken” verraadt en hoe jij je verdedigt in/omgaat met stress- situaties (en wat er mogelijk wordt als je dat verdedigingsmechanisme kunt loslaten)…

De Fear Paralysis reflex Voor het eerst sinds vele jaren geen lichamelijke reactie op stress ervaren, hoe voelt dat ? De Fear Paralysis reflex in beeld. Ben jij je bewust van hoe je lichaam reageert op diverse zintuigelijke prikkels, plotselinge veranderingen (in je omgeving maar ook verandering van de positie van je lichaam), of op psychische druk ? Als deze reactie mild is op bovengenoemde vlakken, dan is de Fear Paralysis reflex (ook wel terugtrekreflex genoemd) onder controle.

De Hands Grasp Reflex De Hands Grasp Reflex hebben we nodig voor de ontwikkeling van het vermogen van het vastgrijpen en vasthouden/manipuleren van voorwerpen. In een later stadium is hij belangrijk voor de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek en stimuleert hij actief de myelinisatie van de zenuwbanen die helpen bij het aansturen van de handen en mond.

De Hands Supporting reflex  De Hands Supporting reflex (Parachute-reflex): Als “nee”- zeggen een probleem is, voor jezelf opkomen niet lukt, je te maken hebt met pesten/gepest worden, moeite hebt met grenzen aangeven/aanvoelen, als communiceren en contact leggen met mensen niet je ding is, als chronische stress je “maatje” is geworden.

Landau reflex Landau reflex….vrijheid binnen handbereik ?! Welk verband hebben: altijd te laat voor een afspraak zijn, altijd maar uitstellen van werk of opdrachten, moeite met assertief zijn, moeite met kiezen en op slot staande knieën (plus een niet rechtopstaand hoofd), met elkaar ? Een niet geïntegreerde Landau reflex is de boosdoener !!!

Robinson Hands Grasp Reflex (grijpreflex) Robinson Hands Grasp Reflex (grijpreflex)

De Tonische Labyrint reflex  Het normale leven heeft zijn intrede weer gedaan; In de praktijk is het weer een komen en gaan van kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met hun hulpvragen op het gebied van hun functioneren op mentaal, fysiek, motorisch en schools leergebied.

De Asymmetrisch Tonische Nekreflex De Asymmetrisch Tonische Nekreflex (ATNR) ; in niet- geïntegreerde staat Iis EEN GROTE BOOSDOENER BIJ AL ONZE EDUCATIEVE EN MOTORISCHE LEREN, Hij speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van onze zenuwbanen, het geboorteproces, en allerlei motorische vaardigheden in het eerste levensjaar. De verstoring van de ontwikkeling van de ATNR zorgt (samen met een aantal andere nog aanwezige primaire reflexen) voor ontwikkelingsstoornissen/ vertragingen en/of problemen op neurologisch gebied.

Spinale Galant Reflex Spinale Galant Reflex (SGR) ; de basis voor (on)rust, (slechte) concentratie, motorische vaardigheden/beperkingen, vermoeid,-/fitheid, organisatie- talent (of juist niet!), en sportieve vaardigheden/beperkingen. Over het ontstaan, de functie en de problemen die een storende SGR geeft, lees je hieronder…..

De Spinale Perez Reflex Slaapproblemen ? Bedplassen, slechte blaascontrole of spijverteringsproblemen ? Maar ook overgevoeligheid voor diverse prikkels en impulsief in gedrag, bewegen, denken en moeite met geheugen, moeite met uiten van kennis en emoties, houdinsgafwijkingen en moeite met motorische vaardigheden ? De Spinale Perez Reflex in de schijnwerpers; Hoe zeer uiteenlopende klachten een overeenkomstige basis hebben. Het geheim van een goede nachtrust en de ontdekking van onze eigen melatonine- fabriek en wat dat te maken heeft met ons (directe) geheugen, gedrag, moeizame/ongecontroleerde wc- gang en impulsief denken en handelen. De Spinale Perez Reflex speelt daar een sleutelrol in.

Rekenhuur Wat is rekenhuur? Rekenhuur is een term uit van de belastingdienst voor het aanvragen van de huurtoeslag ook wel de netto huur. Het is de kale huur plus servicekosten zoals Lees het gehele artikel →

reiki Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het japans betekend het kracht van de zon. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z