Dagboek van een budgetcoach – Het incassobureau

Dagboek van een budgetcoach – Het incassobureau Er is nog steeds genoeg ruimte voor verbetering in incassoland. Helaas worden vaak veel te hoge fees in rekening gebracht. Onlangs op FTM.nl: “Nederlandse incassobureaus en gerechtsdeurwaarders raken de laatste tijd steeds vaker in opspraak. In een vrij veld proberen ze de zwaksten onder druk te zetten; ze maken daarbij regelmatig misbruik van de situatie. De recente ontboezemingen zijn geen verrassing”. Dit deed mij denken aan een artikel dat ik in 2016 schreef, het is nog steeds actueel.

Een werknemer effectief geholpen met budgetcoaching

Een werknemer effectief geholpen met budgetcoaching Ik word als budgetcoach door werkgevers ingeschakeld om hun werknemers thuis te ondersteunen naar meer financieel overzicht en inzicht, waardoor zij beter functioneren op het werk. Vorig ben ik via een werkgever naar een cliënt gestuurd, die er emotioneel aardig doorheen zat op financieel gebied. EVA Registratie

Steeds vaker kom ik bij klanten die me vragen; doen we het nou echt zo slecht?

Steeds vaker kom ik bij klanten die me vragen; doen we het nou echt zo slecht? Hebben we nou zulke domme keuzes gemaakt? Na analyse van de inkomsten en uitgaven blijken de financiële problemen meestal niet ontstaan door 1 domme keuze of door 1 gebeurtenis. Meestal is het een combinatie van enerzijds het inkomen dat omlaag gaat en anderzijds de uitgaven die niet zo snel aan te passen zijn.

budgetcoach

Een budgetcoach treedt op als (tijdelijke) steun en toeverlaat en creëert overzicht in de inkomsten en uitgaven. Daarnaast onderzoekt de budgetcoach of de cliënt ergens ‘geld laat liggen’. Naast het vinden van oplossingen is het de bedoeling dat u zelfstandig leert om orde op zaken te houden. De werkzaamheden van een budgetcoach zijn met preventieve budgetbegeleiding gericht op het voorkomen van financiële problemen. Wat is een budgetcoach? Een budgetcoach is een gediplomeerd persoon die u ondersteuning bied bij administratieve en boekhoudkundige zaken. Om weer orde aan te brengen in de financiële situatie.

Beheerrekening

Wat is een beheerrekening? Voor een beheerrekening moet u een beschikking hebben van de kantonrechter die u onderbewindstelling heeft geplaatst. Na de benoeming van een schuldhulpverlener word er een beheerrekening geopend. De Beheerrekening is een combinatie van een betaal- en spaarrekening zonder bankpas. De rekening word gebruik bij mensen die onder bewind staan of in de schuldsanering zitten. Een bewindvoerder regelt alle betalingsverkeer via de beheerrekening. De bewindvoerder moet dan alle werkgevers en instanties aanschrijven waar u inkomsten van ontvangt en waar u betalingsverplichtingen aan heeft.