Boete’s ingehouden op loon

Boete’s ingehouden op loon Een boete die wordt ingehouden op het salaris. In België gebeurt het steeds vaker, schrijft De Standaard. Volgens de Vlaamse krant krijgen dagelijks 200 mensen in opdracht van de fiscus een mail van hun baas waarin staat dat het boetebedrag van het salaris afgaat. De methode legt de staatskas geen windeieren: het zou al 5,7 miljoen euro hebben opgeleverd.

Digitaal beslagregister

Digitaal beslagregister Het beslagvrij inkomen van mensen met schulden wordt per 1 januari 2016 beter beschermd dankzij de invoering van het Digitaal Beslagregister (DBR). Dit register is een initiatief van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Het register is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG), die medeverantwoordelijk is voor de uitvoering van het register, en subsidies van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

loonbeslag

Wat is beslag op loon of uitkering? Wanneer u hoge schulden en deze niet kan aflossen, kan een deurwaarder beslag leggen op een deel van uw loon en/of uitkering. Dit doet de deurwaarder namens de schuldeiser waar u nog een rekening heeft open staan. Het beslag op loon of uitkering krijgt u als u niet meer aan uw financiële verplichten wil of kan voldoen. Het beslag word direct bij uw werkgever of uitkeringsinstantie neer gelegd zodat u niet meer bij uw loon kunt en de schulden eerst worden betaald.

Goederenbeslag

Een deurwaarder wil beslag leggen op mijn inboedel. Wordt mijn huis nu leeggehaald? Om beslag te leggen op uw inboedel heeft een deurwaarder eerst een vonnis nodig van de rechter. Een deurwaarder maakt een lijst van uw inboedel die hij in beslag wilt nemen, dit mag op bijna uw gehele inboedel.  Na een vonnis kan er over worden gegaan tot een openbare verkoop. De inboedel waar beslag op is gelegd blijft bij u in huis staan.