5 zaken die jouw klant merkt – wanneer je werknemer financiële problemen heeft

5 zaken die jouw klant merkt – wanneer je werknemer financiële problemen heeft Hoe een werkgever omgaat met (preventie van) financiële problemen bij het personeel is erg verschillend. Het ene bedrijf zet alle mogelijke hulp in – zowel curatief als preventief – en de andere werkgever vindt het een privékwestie. Los van het feit dat ik budgetcoach ben en veel werknemers help, klopt de laatste overtuiging niet.

Verzuimbegeleider: ‘Wat is dat eigenlijk, schuldhulpverlening?’

Verzuimbegeleider: ‘Wat is dat eigenlijk, schuldhulpverlening?’ De laatste tijd verschijnen in de (sociale) media veel berichten over werknemers met schulden en in armoede. Afgelopen week lag de Nederlandse schuldhulpverlening onder vuur na het verschijnen van onderzoeksrapporten van Berenschot en van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Maar wat is het eigenlijk, schuldhulpverlening? Die vraag kreeg ik van een verzuimbegeleider tijdens een netwerkbijeenkomst.

Wat te doen voor een werknemer met schulden

Een werknemer met schulden is vaak minder productief dan een werknemer zonder schulden. Het verlies in productiviteit loopt snel op naar 20% tot meer. Door het schuldenproces beter te laten verlopen is er meer rust bij de werknemer en de productiviteit zal daardoor weer snel toenemen. Cazis kan daarbij adviseren en behulpzaam zijn. Echter voorkomen is beter dan genezen. Als u geconfronteerd wordt met een loonbeslag of de vraag van de werknemer om loon voor te schieten, dan bent u als werkgever eigenlijk al te laat. De schulden zijn al te hoog opgelopen en het verlies aan concentratie (lees inzet) Lees het gehele artikel →

Schulden bij werknemers raken werkgevers

In het afgelopen jaar is de persoonlijke financiële problematiek van werknemers, en de enorme invloed daarvan op het functioneren op het werk, in de diverse media breed ter sprake gekomen. Het kan u eigenlijk niet meer ontgaan zijn. Onlangs nog publiceerde het Financieel Dagblad het artikel ‘Schuldproblemen werknemers nemen toe; steeds meer werknemers ziek door schulden’.

5 redenen om te investeren in de financiële gezondheid van je medewerkers

Vroeger kwamen financiële problemen vooral voor bij mensen met een uitkering. Tegenwoordig heeft circa 50% van de aanvragers van schuldhulpverlening een baan. Tussen de 20 en 25% van de aanvragers heeft zelfs een inkomen op modaal niveau of hoger. Schuldhulpverlening komt pas om de hoek kijken wanneer de schulden zo hoog opgelopen zijn dat ze niet meer binnen drie jaar af te lossen zijn. Dan spelen er vaak al jaren problemen welke veel invloed hebben op mensen. Soms hoor ik werkgevers zeggen dat dat niet hun probleem is. Aan één kant klopt dat natuurlijk, het vindt plaats in de privé-sfeer. Lees het gehele artikel →

loonbeslag

Wat is beslag op loon of uitkering? Wanneer u hoge schulden en deze niet kan aflossen, kan een deurwaarder beslag leggen op een deel van uw loon en/of uitkering. Dit doet de deurwaarder namens de schuldeiser waar u nog een rekening heeft open staan. Het beslag op loon of uitkering krijgt u als u niet meer aan uw financiële verplichten wil of kan voldoen. Het beslag word direct bij uw werkgever of uitkeringsinstantie neer gelegd zodat u niet meer bij uw loon kunt en de schulden eerst worden betaald.