ZZP-er en hypotheek

ZZP-er en hypotheek Wie voor zichzelf werkt, kent als geen ander de voordelen en de risico’s van het ondernemerschap. Je bent flexibel, je kunt zelf je opdrachtgevers kiezen en je eigen voorwaarden en mogelijkheden scheppen. Maar je bent voor je inkomsten ook afhankelijker van de markt en moet jezelf steeds weer opnieuw kunnen verkopen. Op een aantal fronten loop je meer risico dan iemand in loondienst. Maakt dit het onmogelijk om een hypotheek te krijgen? Onmogelijk is het zeker niet. Lastiger misschien wel. Een geldverstrekker is op zoek naar zekerheid. Een goede hypotheekadviseur is geen overbodige luxe.

Tijd is net als geld en je energie, je kunt het maar één keer uitgeven.

Voel jij je aan het eind van je werkdag niet voldaan omdat je geleefd werd? Heb jij een vervelende klus en blijf je die maar uitstellen? Begin er morgen als eerste mee. Je zult zien dat het je een boost geeft als je klaar bent. Tijd is net als geld en je energie, je kunt het maar één keer uitgeven.

OV-kosten

OV-kosten aftrekken De OV-chipkaart is administratief lastig, omdat je die steeds met een vast bedrag oplaadt (bijvoorbeeld € 20 of € 50) terwijl je daaruit niet kunt opmaken voor welke reizen of opdrachtgevers die kosten zijn gemaakt. Je kunt dat oplossen door via je account op ov-chipkaart.nl een overzicht van reizen te downloaden.

Een goede boekhouding

Een goede boekhouding, hoe werkt dit nu eigenlijk? Boekhouden is voor veel ondernemers een noodzakelijk kwaad. Sommige ondernemers besteden hun administratie en belastingaangifte vanaf het begin uit aan een boekhouder of accountant, anderen kiezen ervoor om het zelf te doen. Welke aanpak u ook kiest, zorg er altijd voor dat u zelf goed inzicht heeft in uw financiën. Een chaotische en onoverzichtelijke boekhouding is een veel voorkomende reden waarom veel starters binnen vijf jaar failliet zijn. Met een goed systeem kan dit worden voorkomen.

Digitale administratie en bewaarplicht

Digitale administratie en bewaarplicht We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar let op voor uw digitale administratie. Steeds meer contacten verlopen digitaal en ook worden documenten en agenda’s digitaal bijgehouden. Deze digitalisering heeft gevolgen voor de bewaarplicht. Hierna leest u enkele zaken waar u aan moet denken bij de digitalisering van de administratie. De lijst is niet limitatief.

De doelgroep bepalen

De doelgroep Gelukkige klanten creëren is de beste marketingstrategie die er bestaat. Omdat niet alleen je klanten gelukkig zijn, maar ook de klanten van jouw klanten gelukkig zijn. En last but not least…jij wordt er zelf ook gelukkig van. Want gelukkige klanten geven jou immers heel veel voldoening en erkenning. Dát is jouw belangrijkste winst en dat is ook hetgeen wat je uiteindelijk omzet op gaat leveren.

Kunt u in de onderneming/de bv niet meer afschrijven op uw bedrijfspand omdat de bodemwaarde bereikt is?

Kunt u in de onderneming/de bv niet meer afschrijven op uw bedrijfspand omdat de bodemwaarde bereikt is? Laat uw adviseur dan eens nagaan of de bv dat pand niet beter aan uw meerderjarige kinderen kan verkopen en het pand vervolgens van hen terughuren. In de bv kunt u de huur en de bijbehorende huurlasten als bedrijfskosten opvoeren, en uw meerderjarige kinderen kunnen de vruchten van het bedrijfspand fiscaal vriendelijk in box 3 – laagbelast – incasseren. Uw bv moet zakelijk handelen met uw kinderen: de prijs van het pand én de huurcondities moeten zakelijk zijn. Als uw bv een boekwinst Lees het gehele artikel →

Marketing: de 4 en 7 P’s en C’s

Marketing: de 4 en 7 P’s en C’s Een van de belangrijkste taken die je op je moet nemen als ondernemer is de marketing van je product. Philip Kotler, de god van de marketing, hanteert als 1 van zijn definities voor marketing: “De menselijke activiteit gericht op het vervullen van behoeften en verlangens door middel van ruil”. In normale taal zou mijn definitie zijn: “Het onderzoeken van de behoeften van klanten en hierop je product of dienst en de wijze waarop je deze verkoopt afstemmen”.

De kracht van tegenslag

Jouw groei zit in jouw momenten van onzekerheid. In jouw gebrek aan zelfvertrouwen. Jouw groei zit in jouw beperkende gedachte. In de bevestiging waar je naar op zoek bent. Jouw groei zit in jouw verlangen. Naar iets wat je niet hebt en wel wilt verkrijgen. Jouw groei zit in je onvermogen dingen los te laten. Waardoor vroeger je dwars blijft zitten.

Ondernemen als student

ONDERNEMEN ALS STUDENT Van alle Nederlandse studenten is zo`n 3 procent ondernemer. Je studententijd kan de perfecte periode zijn om een onderneming te starten. Je hebt geen vaste lasten, geen gezin en een netwerk binnen je universiteit. Door nu je vrije uren in je eigen onderneming te stoppen, heb je na je studie de kans om fulltime met je eigen bedrijf aan de slag te gaan. Hoe begin je nu een eigen onderneming? Je hebt waarschijnlijk wel een idee van wat je graag wilt aanbieden. Ook kun je wel een inschatting maken wat jouw doelgroep is en wat de concurrenten Lees het gehele artikel →

Auto op de zaak? Of toch liever privé?

Auto op de zaak? Of toch liever privé? Als ondernemer kun je ervoor kiezen de auto zakelijk te gaan rijden en op de balans te zetten. Of dat u de privé auto ook zakelijk gebruikt. De keuze tussen een auto van de zaak of een privé auto kan niet ieder moment worden veranderd en hierover moet dus goed worden nagedacht. Een auto welke voor het overgrote deel zakelijk wordt gebruikt moet bij de zaak worden gerekend en een auto die bijna enkel privé wordt gebruikt mag niet op de zaak worden gezet. Daartussen is een groot grijs gebied waarin je Lees het gehele artikel →