ZZP-er en hypotheek

ZZP-er en hypotheek Wie voor zichzelf werkt, kent als geen ander de voordelen en de risico’s van het ondernemerschap. Je bent flexibel, je kunt zelf je opdrachtgevers kiezen en je eigen voorwaarden en mogelijkheden scheppen. Maar je bent voor je inkomsten ook afhankelijker van de markt en moet jezelf steeds weer opnieuw kunnen verkopen. Op een aantal fronten loop je meer risico dan iemand in loondienst. Maakt dit het onmogelijk om een hypotheek te krijgen? Onmogelijk is het zeker niet. Lastiger misschien wel. Een geldverstrekker is op zoek naar zekerheid. Een goede hypotheekadviseur is geen overbodige luxe.

Tijd is net als geld en je energie, je kunt het maar één keer uitgeven.

Voel jij je aan het eind van je werkdag niet voldaan omdat je geleefd werd? Heb jij een vervelende klus en blijf je die maar uitstellen? Begin er morgen als eerste mee. Je zult zien dat het je een boost geeft als je klaar bent. Tijd is net als geld en je energie, je kunt het maar één keer uitgeven.

OV-kosten

OV-kosten aftrekken De OV-chipkaart is administratief lastig, omdat je die steeds met een vast bedrag oplaadt (bijvoorbeeld € 20 of € 50) terwijl je daaruit niet kunt opmaken voor welke reizen of opdrachtgevers die kosten zijn gemaakt. Je kunt dat oplossen door via je account op ov-chipkaart.nl een overzicht van reizen te downloaden.

Een goede boekhouding

Een goede boekhouding, hoe werkt dit nu eigenlijk? Boekhouden is voor veel ondernemers een noodzakelijk kwaad. Sommige ondernemers besteden hun administratie en belastingaangifte vanaf het begin uit aan een boekhouder of accountant, anderen kiezen ervoor om het zelf te doen. Welke aanpak u ook kiest, zorg er altijd voor dat u zelf goed inzicht heeft in uw financiën. Een chaotische en onoverzichtelijke boekhouding is een veel voorkomende reden waarom veel starters binnen vijf jaar failliet zijn. Met een goed systeem kan dit worden voorkomen.

hoelang van te voren moet een werkgever einde contract melden

Mijn huidige contract loopt af 01-01-2017 en wil niet verder. Dit heb Ik begin deze week bekent gemaakt. Nu wil het bedrijf dat ik minimal blijf werken tot 31-01-2017 Het contract dat u had is verlengt tot 31-01-2017, dit betekend dat het contract verlengt is met een maand . Het contract wat afloopt op 1-1-2017 had u moeten opzeggen maximaal op 1 december 2016 (kijk in uw contract voor opzegtermijn), wanneer u niet meer verder wil daar.

Ik heb een contract bij de sportschool, ik wil hem graag opzeggen, maar tot wanneer kan dit?

Wanneer kan ik mijn abonnement opzeggen? In het contact dat u afsluit staat vermeld tot wanneer dit geldig is , vaak is het een contract voor een jaar. Dit betekend dat u een jaar er aan vast zit. Tenzij het bedrijf de mogelijkheid biedt het abonnement eerder op te zeggen, hoe dit moet staat vermeld in het contract en in de algemene voorwaarden. Word mijn contract stilzwijgend verlengt? Ja, uw contract dat u heeft afgesloten met de sportschool is niet op tijd stopgezet, dit betekend dat u contract word verlengt. In uw contract staat vermeld met hoeveel maanden ze uw Lees het gehele artikel →

Zeven tips voor een goed sollicitatiegesprek

Zeven tips voor een goed sollicitatiegesprek Er komt steeds meer werk in het onderwijs! Eindelijk! In de randstad zijn de leraren niet aan te slepen. In sommige vakken zijn er enorme tekorten. Het is dus tijd om te solliciteren. Misschien wil je wel eens naar een andere school, misschien ga je invallen (en als vaste invaller moet je tegenwoordig ook vaak een sollicitatiegesprek voeren), of misschien wil je gewoon jouw eerste vaste baan in het onderwijs.

Welke risico’s loop ik met zzp-voorbeeldcontracten?

Welke risico’s loop ik met zzp-voorbeeldcontracten? Binnen ons bedrijf werken we veel met zzp-ers. Die verrichten diverse uiteenlopende werkzaamheden. De VAR komt binnenkort te vervallen, dan moeten we met voorbeeldovereenkomsten gaan werken. Geldt zo’n voorbeeldovereenkomst voor alle zzp-ers die binnen ons bedrijf werken? Of komt er een voorbeeld per werksoort, of per zzp-er? En hoe zit het met de aansprakelijkheid van de opdrachtgever bij die voorbeeldovereenkomsten? Is dat hetzelfde geregeld als bij de VAR?