App informeert over infectieziekten en hygiëne in de kinderopvang

Door het verblijf van veel kinderen in een ruimte bij elkaar zijn kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties risico-instellingen voor uitbraken van infectieziekten Een nieuwe, gratis app bevat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties.

Heeft jouw (dyslectische) kind ook weleens moeite met de Nederlandse geschiedenis?

Heeft jouw (dyslectische) kind ook weleens moeite met de Nederlandse geschiedenis? Hunebedden, Karel de Grote, Koning Willem I, de Wereldoorlogen… Al die lange teksten en vaak bij voorbaat daarom al saai! Steeds meer kinderen hebben thuis de beschikking over een computer of tablet. Voor kinderen met leesproblemen of dyslexie is de computer een uitkomst. Waarom? Omdat je bijna alle teksten op je beeldscherm kunt laten voorlezen. En dat is heel handig.

Huishoudboek app

Een huishoudboek bijhouden met een app Wat is het voordeel van een digitaal huishoudboek? Een huishoudboek bijhouden met een app komt tegenwoordig vaak voor. Er zijn zowel gratis als betaalde app’s. Door het gebruik van een app heeft u vele mogelijkheden om een overzicht te maken en bij te houden van uw financiële situatie. Vele huishoudboeken werken hetzelfde als een schrift alleen is het overzichtelijker door de bijgevoegde grafieken en door het automatisch sorteren van de gegevens. De huishoudboeken geven u de mogelijkheid om per categorie een budget in te stellen.

Help ik heb geld

Help ik heb geld De maker van de app heeft als motto: Maak kinderen vroeg geldwijs. De game is in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken, in het kader van financiële educatie, ontwikkeld door Codename Future en Ranj serious games. De app Help! ik heb geld is een spel gemaakt voor kinderen van  de basisschool, van groep 5 t/m 8, om op meer inzicht te krijgen in het omgaan met geld. De app leert op een speelse manier de kennis over geld en bankzaken. De keuzes van de vragen worden vergeleken met landelijke gegevens.

KidsGeldwijs App

De KidsGeldwijs App een eigen geldkluis met een eigen code. Om financiële problemen te voorkomen en verantwoordelijk met geld om te gaan, is het erg belangrijk dat kinderen op jonge tijd al leren omgaan met geld. En daarom is de kindgeldwijs app bedacht door de Rabobank. Spelenderwijs omgaan met geld In deze app leert uw kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar spelenderwijs omgaan met geld. In app kan er gespaard worden in een eigen kluis. Om een spaar doel te bereiken en genoeg geld bij elkaar te sparen  is er de MoneyCoach die uw kind begeleid met handige tips Lees het gehele artikel →

Fame Game

Fame Game  De gratis game voor de iPhone voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Met de game kunt u video´s maken, dit is een stimulerende en inspirerende manier om de talenten van uw kind te verbeteren en om spelenderwijs te leren hoe uw kind met geld kan omgaan. In de app leert u kind om overzicht te houden over geld, inkomsten en uitgaven te plannen en om te gaan met reclame en verleidingen. De inhoud is gebaseerd op de leerdoelen van het Nibud. De ING Fame Game app is gemaakt met en door een groep enthousiaste jongeren met een Lees het gehele artikel →