Hoe kan ik mijn kind gepast negeren?

Gepast negeren. Wat is dit en wanneer maak je hier gebruik van? Gepast negeren word bijvoorbeeld gebruik bij de opvoeding van kinderen wanneer zij een driftbui hebben. Negeren werkt alleen bij jonger kinderen tot de leeftijd van 2 jaar. Het negeren werkt alleen maar wanneer u consequent blijft en niet reageert op een driftbui tot dat deze over is. Geef een compliment zodra uw kind weer rustig is of zich goed gedraagt.

De meest effectieve manier om gedrag te ‘corrigeren’

De meest effectieve manier om gedrag te ‘corrigeren’ boze moeder spreekt dochtertje toe Elk kind vertoont van tijd tot tijd weleens ongewenst gedrag. In opvoedland heet het dan dat dit gedrag gecorrigeerd moet worden. En dus gaat de volwassene iets doen (bestraffen, belonen, uitleggen) in de hoop dat het kind ander gedrag gaat vertonen. Toch werkt het vaak niet. Hoe komt dit en wat werkt wel?

Waarom een ‘pedagogische tik’ niet bestaat

Waarom een ‘pedagogische tik’ niet bestaat ‘pedagogische tik?’Vorige week was de ‘pedagogische tik’ weer even in het nieuws. Twee artsen hebben in een medisch vakblad de pedagogische tik, ondanks dat het voor de wet verboden is, geprobeerd te rehabiliteren. Volgens mij bestaat een pedagogische tik echter niet. In dit artikel kun je lezen waarom niet en ook wat goede alternatieven zijn.