Veel kinderen met Tourette hebben best veel moeite met vakantie.

Veel kinderen met Tourette hebben best veel moeite met vakantie. Dit komt vaak doordat in de vakantie de structuur wegvalt. Daarmee valt ‘de basis’ weg en weten ze niet meer waar ze aan toe zijn. Het is dan ook een goede tip om in de vakantie toch een duidelijke structuur aan te houden! Die mag natuurlijk anders zijn dan de normale structuur, maar zorg ervoor dat je de dagen plant zodat je kind weet waar hij of zij aan toe is.

Vakantiegevoel langer vasthouden

Na een ontspannende vakantie is de tijd van school en werk terug aangebroken. Voor je het weet, lijkt de vakantie mijlenver achter je te liggen en nemen routine en stress weer de bovenhand. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het effect van een vakantie na twee tot vier weken grotendeels is weggeëbd. Groeimee.be ging op zoek naar manieren om je vakantiegevoel langer vast te houden.

Veilig op vakantie

Als je met kinderen op reis gaat ben dan extra voorzichtig. Kinderen zijn vatbaarder voor veel infectieziekten. Probeer zo min mogelijk gestoken te worden door muggen: gebruik een muggen werend middel met min 30%DEET. Muggen hebben voorkeur voor bepaalde aangeboren lichaamsgeur. Airconditioning in de kamer beschermt je tijdens de slaap tegen de muggen. De mug die dengue overdraagt komt vooral voor in en rond steden in tropische gebieden. Draag bedekkende kleding om je te beschermen. Als de slaapruimte niet muggenvrij te maken is, gebruik dan een muskietennet, liefst geïmpregneerd. Een stedentrip met uw kinderen? Maak s’ochtends een foto van ze, Lees het gehele artikel →

5 Tips “vakantiebagage”

Je krijgt 5 tips van mij om met ” minder vakantiebagage ” naar huis te komen. De eerste van 5 tips “vakantie bagage” vandaag Tip 1 Probeer zoveel mogelijk regelmaat in je dagmenu te houden. Ben je ’s morgens wat later dan normaal uit bed ? Neem dan een klein licht ontbijtje en pak bij de lunch de draad weer op. Op deze manier kun je beter alle lekkere verleidigen weerstaan. Wat niet wil zeggen dat je hier niets van mag nemen. En als je wat neemt: geniet er met volle teugen, hapje voor hapje van. Tot morgen.

Kinderen en vakantiegeld.

Elke maand schrijft één van onze professionals een nieuw artikel voor deze website. Deze maand is het de beurt aan Karin Kühlkamp uit Warnsveld (bij Zutphen), werkzaam als budgetcoach, adviseur, voorlichter en docent voor haar onderneming Solvente. Karin kijkt vooruit naar de vakantieperiode, en de komst van het vakantiegeld voor veel mensen in de maand mei. Hoe houd je de uitgaven in de hand, vooral als er kinderen mee gaan? Dank je wel Karin voor jouw bijdrage!

Goed voorbereid op reis

Samen op reis met het gezin is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. We kijken er zo naar uit, dat het in realiteit wel eens kan tegenvallen. Een baby die zijn ritme niet vindt, een peuter bang is van de golven of een tiener die tegendraads is, en ouders die de stress nog niet hebben achtergelaten: deze zomerse opvoedtip geeft heel wat suggesties om stoorzenders uit te schakelen.

Tips voor een fijne kerst (vakantie) met je kind

Tips voor een fijne kerst (vakantie) met je kind Voor sommige kinderen zijn feestdagen helemaal niet zo’n feest. Dat zijn kinderen die snel van slag raken door dagen die anders zijn dan andere. Deze kinderen hebben een goede voorbereiding nodig. Maar ook voor kinderen, die daar minder last van hebben, is het fijn als ze weten wat ze kunnen verwachten en als er voldoende rekening met hen gehouden wordt. Daarom deze tips. Neem als eerste even de tijd om na te denken over hoe jij de feestdagen (of de hele vakantie) het liefst wil doorbrengen. Wat zou jij het liefste Lees het gehele artikel →

Vakantiepret met autisme?!

Vakantiepret ?! De zomer laat haar aanwezigheid duidelijk merken en vakantie kan beginnen. Op vakantie ga ik echter al jaren niet meer, sinds ik niet meer met mijn ouders ga blijf ik thuis. Ook al kan ik er wel van genieten om ergens anders te zijn, is vakantie vooral heel vermoeiend voor me, ik moet vaker bijkomen van de vakantie dan dat vakantie bijkomen is. Het begint met het uitzoeken waar ik heen ga hoe ik reis, hoe lang ik blijft enzovoort, dit vergt de nodige planning, voorstellingsvermogen en de stap in het onbekende maakt me altijd nerveus. Dan het Lees het gehele artikel →

Tips voor een fijne vakantie met je kind(eren)

Tips voor een fijne vakantie met je kind(eren) vakantietipsHet allerbelangrijkste middel om een vakantie te laten slagen is in feite hetzelfde als in je dagelijks leven: rekening houden met elkaars behoeften. Daar zitten twee kanten aan: je moet je eigen behoeftes (onder)kennen en kenbaar maken. En je moet die van de ander begrijpen. Hoe kun je daarvoor zorgen?

Van regels naar afspraken

Van regels naar afspraken De vakantie is voorbij, je kind begint aan een nieuw schooljaar. Dat is zo fijn in het onderwijs, altijd weer een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen ????. Misschien een goed moment om ook thuis een nieuw begin te maken. Bijvoorbeeld met de regels in huis. Wat werkt nog? Wat niet (meer)?

Alleen op reis

Valiezen maken, naar de bus/luchthaven brengen, een laatste goede raad meegeven… Heel wat kinderen gaan tijdens de vakantie (voor het eerst) op kamp, trekken erop uit met hun vrienden of zoeken de zuiderse zon op met hun liefje. Best spannend, je kind alleen op reis laten vertrekken. Is hij/zij er klaar voor? En jij?