Huishoudgeld

Voor welke kosten is het huishoudgeld bedoeld? Het huishoudgeld is het bedrag wat overblijft na het opstellen van uw budgetplan. De vaste lasten zijn dan al betaald. Een ander woord voor huishoudgeld is ook wel leefgeld. Zoals het woord het al zegt moet van dit bedrag alles in het huishouden en verzorging gekocht worden.

Huishoudboek

Een simpel huishoudboek bijhouden Wat is een huishoudboek? Een huishoudboek is een schrift of een online bestand waar u uw dagelijkse uw inkomsten en uitgaven in op kan schrijven om zo een duidelijk overzicht te hebben van u inkomsten en uitgaven patroon. Het is een financieel dagboek met een overzicht van u dagelijkse uitgaven, dit is een onderdeel van de financiële boekhouding. Met een huishoudboek kunt u kosten en uitgaven makkelijk in een overzicht zetten. Zo weet u altijd hoeveel u nog te besteden heeft.

Huishoudboek app

Een huishoudboek bijhouden met een app Wat is het voordeel van een digitaal huishoudboek? Een huishoudboek bijhouden met een app komt tegenwoordig vaak voor. Er zijn zowel gratis als betaalde app’s. Door het gebruik van een app heeft u vele mogelijkheden om een overzicht te maken en bij te houden van uw financiële situatie. Vele huishoudboeken werken hetzelfde als een schrift alleen is het overzichtelijker door de bijgevoegde grafieken en door het automatisch sorteren van de gegevens. De huishoudboeken geven u de mogelijkheid om per categorie een budget in te stellen.

Administratie en assertiviteit

Wat hebben assertiviteit en administratie met elkaar te maken? Om maandelijks goed uit te komen met uw inkomsten is discipline nodig. Maak er een sport van om binnen het budget te blijven. Om echt grip te krijgen op je ‘inkomsten en uitgaven’ moet je deze eerst in beeld brengen. Hierbij kunt u gebruik maken van een huishoudboek waar u alle kosten in opschrijft. Door u strikt aan een vast bedrag per week te houden besteed u nooit meer dan u heeft.