Kerst- en nieuwjaarsperiode een gezellig familiefeest, samen vieren met iets eten, iets drinken.

Kerst- en nieuwjaarsperiode een gezellig familiefeest, samen vieren met iets eten, iets drinken. Voor veel mensen, zeker met voedselallergie of een voedselintolerantie kan dit stress met zich meebrengen. Belangrijk is om bij de familie vooraf na te vragen wat ze voorzien van eten zodat je met een gerust gemoed kan gaan feesten en vooral ook genieten. Dus ofwel geef je hen tips wat ze kunnen voorzien voor jou ofwel voorzie je zelf bepaalde gerechten die je wel kan eten. Voor de gastvrouw is het leuker om dit een tijdje vooraf te weten, zo is er ook tijd om aanpassingen te Lees het gehele artikel →

4 Tips voor een geslaagd kerstfeest op school!

4 Tips voor een geslaagd kerstfeest op school! “Het is acht uur en ik loop naar school, een andere school. Alles is anders vandaag. Vandaag ga ik niet één maar twee keer naar school. Op school doe ik niet zo veel en staar uit het raam. Als ik uit school op het plein kom zie ik mijn moeder staan, ik sla met mijn schooltas tegen haar aan. Thuis zeur ik om een snoepje, ik wil langer op de tablet, de stropdas niet om, die andere kleren niet aan.

Genoeg is genoeg..

Genoeg is genoeg.. Misschien heb je je toch laten verleiden om die chocoladetruffels te eten, of had je dat 4e wijntje beter kunnen laten staan? Heb je het gevoel dat je het helemaal hebt verpest de afgelopen 2 dagen….

Leef jij het leven dat jij wenst te leven?

Leef jij het leven dat jij wenst te leven? Wat een rare vraag denk je misschien. Natuurlijk doe ik dat. Maar is dat ook echt zo? Leef jij echt het leven dat jij heel graag zou willen? Een heel nieuw jaar ligt op jou te wachten. Ga jij het invullen op de manier zoals jij het graag wilt of laat je weer een jaar voorbij gaan zonder dat je het echt merkt?

Kinderfeestje

Sommige ouders zien het groots, anderen kiezen voor een klein gezellig feestje thuis. De druk om uit te pakken met dure uitjes, traktaties of zelfgemaakte decoratie is tegenwoordig groot. Maar de meeste kinderen amuseren zich minstens even goed op een eenvoudig feestje.

Nieuwjaar!

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Het is leuk om samen alvast een beetje vooruit te kijken naar dat nieuwe jaar dat voor jullie ligt. Natuurlijk is Oudjaarsavond hiervoor een mooie mogelijkheid, maar wat let je om het op een ander moment te doen..? Wat heb je nodig?

rond de sinterklaas op gewicht te blijven is: Weet wat je eet!

De tip van vandaag is: Koop het lekkers pas als de betreffende feestdag echt nadert. Dat wil zeggen in de week voorafgaand aan de feestdag. Sinterklaas komt volgende week zaterdag al aan in Nederland, maar het is echt nog lang geen 5 december. En wees eens eerlijk, hoe lang heb je al pepernoten en marsepein in huis? Ze liggen al vanaf begin september in de winkel, maar dat betekent niet dat jij ze ook moet kopen… Sinterklaas komt al weken voor 5 december aan in Nederland en als je dan al van alles in huis hebt gehaald voor het grote Lees het gehele artikel →

Goede voornemens zijn gedoemd te mislukken

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Heb je je gisteren gehouden aan de doelen die voor jezelf had gesteld? Ging het makkelijk of misschien lastiger dan je had gedacht? Vergeet niet dat verandering zelden makkelijk is en dat je elke dag opnieuw kunt beginnen als het eens een keer tegen zit. Wat je goede voornemen ook is, om de kans te vergroten dat je je doel ook echt behaald is het goed om tussen stappen te formuleren voor jezelf.

Kerstmis

Elk gezin heeft zijn eigen tradities rondom kerst. Vraag je kinderen deze week wat zij speciaal en fijn vinden aan jullie kerstfeest. Vaak zijn dat niet de tijdrovende klussen zoals het samenstellen van een spectaculair vijf-gangen-diner. Maar juist de kleine dingen zoals een eigen kerstboomversiering uitzoeken bij de HEMA, het verhaal dat jullie elk jaar vertellen of samen kaarten knutselen. Als je weet wat voor jouw gezin kerst écht een feest maakt, helpt dat je bij het maken van keuzes in deze drukke tijd. Niet alles hoeft. Heerlijk!

Cadeautjes

Cadeautjes krijgen, kinderen vinden het reuzefijn. Maar wat koop je voor je (klein)kind? Kies je zelf iets uit, of geef je een bon of wat centen? Houd je rekening met een verlanglijstje? En hoeveel mag of moet een cadeau kosten?

Kerst budget

Wat is een kerst budget? Om het kerstmis betaalbaar te houden kunt u een vast bedrag nemen wat u maximaal uitgeeft aan cadeautjes en versiering rond om kerstmis. Hoe kunt u besparen ? Naast dat kerst erg gezellig is, kost de december maand vaak een hoop geld. Gezelligheid hoeft niet duur te zijn. Met de onderstaande adviezen en de overige minimaal 1001 bespaartips kunt u tot wel duizenden euro’s besparen. Wat is een kerst budgetplan?

Cadeau

Kinderen krijgen graag meerdere cadeautjes. Koop een cadeau wat uit meerdere onderdelen bestaat en maak daar losse pakjes van. Jonge kinderen hebben na drie cadeautjes vaak al genoeg, meer kunnen ze nog niet overzien. Zijn uw kinderen al wat groter? Laat iedereen dan voor elkaar cadeautjes kopen en spreek een maximumbedrag af. Jonge kinderen hebben na drie cadeautjes vaak al genoeg, meer kunnen ze nog niet overzien, plak foto’s op je cadeautjes voor de kinderen die nog niet kunnen lezen. Zo kunnen ze goed zien voor wie iets is.

Sinterklaas budget

Wat is een Sinterklaasbudget? Over een paar weken geleden vallen weer de grote speelgoedcatalogus van de Bart Smit en Intertoys op de mat. Om het feest betaalbaar te houden kunt u een vast bedrag nemen wat u maximaal uitgeeft aan cadeautjes en versiering rond om Sinterklaas. Maak gebruik van een vast bedrag waar de cadeautjes van worden gekocht en een maximum aantal cadeautjes. Dit kan voorkomen dat kinderen worden overspoeld met cadeautjes of cadeautje krijgen die niet op het verlanglijstje stond. Hierdoor weten kinderen niet meer waarmee er gespeeld moet worden. Wat gebeurt er met uw zesjarige als u nu Lees het gehele artikel →