Veel kinderen met Tourette hebben best veel moeite met vakantie.

Veel kinderen met Tourette hebben best veel moeite met vakantie. Dit komt vaak doordat in de vakantie de structuur wegvalt. Daarmee valt ‘de basis’ weg en weten ze niet meer waar ze aan toe zijn. Het is dan ook een goede tip om in de vakantie toch een duidelijke structuur aan te houden! Die mag natuurlijk anders zijn dan de normale structuur, maar zorg ervoor dat je de dagen plant zodat je kind weet waar hij of zij aan toe is.

Vakantiegevoel langer vasthouden

Na een ontspannende vakantie is de tijd van school en werk terug aangebroken. Voor je het weet, lijkt de vakantie mijlenver achter je te liggen en nemen routine en stress weer de bovenhand. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het effect van een vakantie na twee tot vier weken grotendeels is weggeëbd. Groeimee.be ging op zoek naar manieren om je vakantiegevoel langer vast te houden.

Veilig op de fiets met kinderen

Veilig op de fiets In Nederland gebeuren dagelijks ongelukken met kinderen achterop de fiets. In veel gevallen komen de voeten tussen de spaken en is de voet of been gebroken. Dit gebeurt ongeveer 2300x per jaar bij kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar. Uit een onderzoek van veiligheidnl blijkt dat 53% van de ouders denkt dat ze hun kind goed vervoeren maar dit niet zo is.

Veilig op vakantie

Als je met kinderen op reis gaat ben dan extra voorzichtig. Kinderen zijn vatbaarder voor veel infectieziekten. Probeer zo min mogelijk gestoken te worden door muggen: gebruik een muggen werend middel met min 30%DEET. Muggen hebben voorkeur voor bepaalde aangeboren lichaamsgeur. Airconditioning in de kamer beschermt je tijdens de slaap tegen de muggen. De mug die dengue overdraagt komt vooral voor in en rond steden in tropische gebieden. Draag bedekkende kleding om je te beschermen. Als de slaapruimte niet muggenvrij te maken is, gebruik dan een muskietennet, liefst geïmpregneerd. Een stedentrip met uw kinderen? Maak s’ochtends een foto van ze, Lees het gehele artikel →

Kerst- en nieuwjaarsperiode een gezellig familiefeest, samen vieren met iets eten, iets drinken.

Kerst- en nieuwjaarsperiode een gezellig familiefeest, samen vieren met iets eten, iets drinken. Voor veel mensen, zeker met voedselallergie of een voedselintolerantie kan dit stress met zich meebrengen. Belangrijk is om bij de familie vooraf na te vragen wat ze voorzien van eten zodat je met een gerust gemoed kan gaan feesten en vooral ook genieten. Dus ofwel geef je hen tips wat ze kunnen voorzien voor jou ofwel voorzie je zelf bepaalde gerechten die je wel kan eten. Voor de gastvrouw is het leuker om dit een tijdje vooraf te weten, zo is er ook tijd om aanpassingen te Lees het gehele artikel →

4 Tips voor een geslaagd kerstfeest op school!

4 Tips voor een geslaagd kerstfeest op school! “Het is acht uur en ik loop naar school, een andere school. Alles is anders vandaag. Vandaag ga ik niet één maar twee keer naar school. Op school doe ik niet zo veel en staar uit het raam. Als ik uit school op het plein kom zie ik mijn moeder staan, ik sla met mijn schooltas tegen haar aan. Thuis zeur ik om een snoepje, ik wil langer op de tablet, de stropdas niet om, die andere kleren niet aan.

Wanneer u gaat opruimen

“BIJ JOU IS HET ZEKER WÉL OPGERUIMD IN HUIS, HÈ?” Dat is één van de vragen die ik als professional organizer regelmatig krijg. Enerzijds kan ik daarop bevestigend antwoorden, want ja… mijn eigen tips en adviezen probeer ik natuurlijk ook bij mezelf in huis zo goed mogelijk toe te passen. Anderzijds trapt ook een organizer (tenminste, ik wel) wel eens in de bekende valkuilen. Even een papiertje op de eettafel leggen (en voor je het weet liggen er drie of tien), het bakje “bewaren” zo volproppen met administratie dat het nog net past en ik dus niet hoef op te Lees het gehele artikel →

Genoeg is genoeg..

Genoeg is genoeg.. Misschien heb je je toch laten verleiden om die chocoladetruffels te eten, of had je dat 4e wijntje beter kunnen laten staan? Heb je het gevoel dat je het helemaal hebt verpest de afgelopen 2 dagen….

Leef jij het leven dat jij wenst te leven?

Leef jij het leven dat jij wenst te leven? Wat een rare vraag denk je misschien. Natuurlijk doe ik dat. Maar is dat ook echt zo? Leef jij echt het leven dat jij heel graag zou willen? Een heel nieuw jaar ligt op jou te wachten. Ga jij het invullen op de manier zoals jij het graag wilt of laat je weer een jaar voorbij gaan zonder dat je het echt merkt?

Grip op jezelf

Altijd maar nuttig bezig zijn? Opgeruimd staat netjes. Dat klopt. Maar is het ook georganiseerd? Het is elke dag hetzelfde: druk, druk, druk. Hoe ga je om met die drukte, elke dag? Hebben, hebben, hebben. De hele consumptiemaatschappij is erop gericht dit gevoel bij ons op te roepen. Sta jij dat toe? We leven in een tijd met overvloedig veel keuzemogelijkheden. Alles kan en we willen niets missen. Hebben we daarom altijd tijd tekort? Onderzoek wijst uit dat momenten van niets doen noodzakelijk zijn om alle informatie te verwerken. Laat los wat je los kunt laten en maak de spullen Lees het gehele artikel →

Apart gaan wonen en nu veranderd het gedrag van mijn kinderen

Mijn gezin met een zoontje van 7 en een dochter van 4,5, wonen sinds een 1/2 jaar apart van hun vader. Beide kinderen zijn agressief, hebben een probleem met hun gedrag wat uit in slaan, bijten, schoppen, grof taalgebruik. Mijn zoontje voelt zich in de steek gelaten door hun vader om dat hij komt en gaat en omdat hij het gevoel heeft niet meer mee te tellen. Wanneer mijn dochter haar zin niet krijgt uit dit zich in enorme driftbuien. Ze weet van geen ophouden en dan geeft ik toe aan de driftbui. Ik geef ze dan geen straf en Lees het gehele artikel →

5 Tips “vakantiebagage”

Je krijgt 5 tips van mij om met ” minder vakantiebagage ” naar huis te komen. De eerste van 5 tips “vakantie bagage” vandaag Tip 1 Probeer zoveel mogelijk regelmaat in je dagmenu te houden. Ben je ’s morgens wat later dan normaal uit bed ? Neem dan een klein licht ontbijtje en pak bij de lunch de draad weer op. Op deze manier kun je beter alle lekkere verleidigen weerstaan. Wat niet wil zeggen dat je hier niets van mag nemen. En als je wat neemt: geniet er met volle teugen, hapje voor hapje van. Tot morgen.

Kinderen en vakantiegeld.

Elke maand schrijft één van onze professionals een nieuw artikel voor deze website. Deze maand is het de beurt aan Karin Kühlkamp uit Warnsveld (bij Zutphen), werkzaam als budgetcoach, adviseur, voorlichter en docent voor haar onderneming Solvente. Karin kijkt vooruit naar de vakantieperiode, en de komst van het vakantiegeld voor veel mensen in de maand mei. Hoe houd je de uitgaven in de hand, vooral als er kinderen mee gaan? Dank je wel Karin voor jouw bijdrage!